Categories: Administratie

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dintilor

Albirea dinților este un subiect de actualitate în zilele noastre. Toată lumea își dorește un zambet de Hollywood. Am ales să vorbesc despre acest subiect tocmai datorită faptului că există o cerere tot mai mare și o creștere a numărului pacienților interesați de partea estetică.

În primul rând, să vedem de ce avem dinții galbeni?

așa ne-am născut cu ei – sunt pacienți care prezintă o nuanță mai închisă a dentinei (componenta care dă culoare dintelui). Aceasta se datorează în principal unor medicamente luate în timpul sarcinii de către mama (cum este exemplul tetraciclinei la persoanele care au dinții foarte galbeni spre maro sau chiar gri)
diverși coloranți externi – sunt anumite produse, în special alimente, care în timp colorează foarte mult dinții, schimbându-le nuanța cu până la trei tonuri. Principalii sunt: tutunul, alimentele închise la culoare, vinul roșu, cafeaua, ceaiul
din cauza procesului de îmbătrânire – odată cu trecerea timpului dinții își modifică culoarea, devin mai galbeni
– datorite unor materiale folosite în trecut în stomatologie – de exemplu în tratamentele de canal (scoaterea nervului), dinții pot deveni gri, maro, roșiatici, etc. sau în cazul plombelor din amalgam care se impregnează în smalț dinții ajung să aibă o nuanță gri spre negru.

Ce metode există pentru albirea dinților?
Există numeroase metode de albire a dinților atât în cabinet, cât și acasă. Albirea efectuată în afara clinicii stomatologice și implicit fără recomandarea medicului dentist, realizată cu produse procurate aleator de la TV, reviste sau magazine nespecializate, prezintă riscuri majore pentru sănătatea dentară. Prin urmare, nu ezitați să vă adresați cu încredere medicului vostru stomatolog, singurul în măsură să vă recomande cea mai potrivită și eficientă metodă de albire a dinților dumneavoastră.

Ca și produse și metode de albire, cele mai frecvent utilizate sunt:
– Pastele de dinți cu efect de albire: acestea au o acțiune foarte slabă și reușesc să indeparteze doar petele recente de pe dinți cauzate de alimentele ingerate.

Gelurile de albire dentară pentru acasă: sunt recomandate cele obținute de la medicul dentist în funcție de cauza colorării dinților și vor fi aplicate timp de mai multe zile câte patru-opt ore pe zi, în funcție de concentrația gelului, care poate fi peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă (10-16%) până la obținerea unei nuanțe acceptate de pacient, dar nu mai mult de doua săptămâni.

Gelurile de albire utilizate în cabinet au o acțiune mult mai rapidă (45-90 minute) și sunt tot peroxizi, dar cu o concentrație mai mare. Efectul este imediat, pacientul fiind beneficiarul unui nou „look” în timp record. Acestea se realizează sub supravegherea atentă a medicului. Se aplică în gutiere sau direct pe dinți și pot fi activate de o lampă.

Albirea dentară cu ajutorul plasmei Zoom – este realizată cu ajutorul gelurilor de peroxid de hidrogen activate de radiația luminoasă cu o intensitate și durată controlate, de altfel, cea mai eficientă și rapidă metoda de albire dentară (numai 45 minute) în cabinetul stomatologic. Zoom! este cel mai modern sistem de albire al dinților care există pe piață la ora actuală. Albirea Zoom este recomandată datorită rezultatelor foarte bune, rapide și vizibile (albirea dinților cu până la șase-opt nuanțe), dar și datorită faptului că este sigură și eficientă.

Motivele pentru care oamenii își doresc să aibă dinții albi sunt numeroase: îi ajută în carieră, să interacționeze social sau pur și simplu pentru că este o schimbare pe care și-o pot face majoritatea și se realizează rapid. Mai ales că peste 80% din oameni sunt nemulțumiți de zâmbetul lor. Cel mai important motiv pentru care oamenii își albesc dinții este acela că zâmbetul este cartea de vizită a omului.

www.dentaldesign.ro
www.drfondrea.ro

Share
Published by
Andreea Milos, medic dentist

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

O oră ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

O oră ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

17 ore ago