De-a lungul celor 12 ani de existenţă, asistenţii sociali şi psihologii Asociaţiei Telefonul Copilului au ridicat receptorul liniei gratuite pentru copii şi părinţi de aproape două milioane de ori. În Timiş, în primele opt luni ale anului, la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost înregistrate aproape 340 de apeluri.
Nevoia de comunicare, neînțelegeri cu părinții sau colegii, abuz şi violenţă. Acestea au fost principalele motive pentru care copiii au apelat la ajutorul asistenţilor sociali. „Strict la numărul de telefon 0256 983 au fost înregistrate 339 de sesizări, majoritatea fiind sesizări care privesc neglijarea copiilor, chiar abuzuri psihice şi emoţionale”, spune purtătorul de cuvânt DGASPC Timiş, Smaranda Marcu.
„În afară de aceste sesizări telefonice, la sediul instituţiei noastre se primesc şi sesizări scrise de la persoane care au cunoştinţă de starea unui copil aflat în dificultate, de la profesori, de la spital, de la poliţie, de la vecini, uneori chiar de la membrii familiei sau copiii care ne sună pentru a ne spune ce problemă au”, adaugă Marcu. Un studiu îngrijorător realizat de Organizaţia „Salvaţi Copiii” pe ultimii zece ani relevă că, în România, educaţia încă se face cu pumnul. Statistica arată că doi din trei minori sunt bătuti de părinţi, iar unul din trei este jignit şi etichetat de cadrele didactice, în faţa tuturor colegilor.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara” a pus în funcțiune un RMN…
Proiectul Centurii Vest Timișoara pare din nou în impas. Societatea clujeană care a mai contestat…
USR va lupta în Parlament pentru transferul tuturor bazelor sportive deținute de ministere la administrațiile…
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a dat asigurări că echipa Poli Timişoara nu va dispărea,…
O campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase se va desfășura în cartiere până la…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 7-12 noiembrie…