Categories: Klaus Vaterland

„Coada” calului in varful dealului…

„Nu mor caii când vor câinii”, a spus primarul Nicolae Robu după ce a aflat că Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat dreptate în procesul cu Agenția Națională de Integritate. Sentința e sentință și vorba fotbalistului cu două clase: „Mergem înainte!”. Rămâne discutabil dacă un senator fie el și liberal, fie el harnic ca Nicolae Robu, poate lucra la București în folosul contribuabilului, în teritoriu, în beneficiul alegătorului, la filială, în folosul liberalilor, iar apoi fuga-fuguța câteva ore la conducerea unui institut de învățământ superior de talia UPT, ca rector. Prin prezență fizică, și nu prin înlocuitori ca asistenții, la catedră, sau prorectorii, la șefia universității.

Politic vorbind, „calul” de rasă Nicolae Robu dă o primă impresie că a învins și n-a murit când au vrut „câinii” de pesediști. Posibil că o vreme adversarul va da înapoi, după care va trece la varianta B, picătura chinezească menită să topească din procentul de 80% încredere al populației timișorene în actualul primar. Nu știu dacă cele două fronturi deschise de PSD în lupta nedeclarată cu Robu vor fi aceleași ca până acum: lupta cu mafia imobiliară (sabotată de Robu) și problema ACS Poli, dar cert este că vehiculul ales este unul foarte prost. Dacă PSD va continua să folosească ca „berbec” pentru spargerea în bucăți a imaginii lui Robu tot pe viceprimarul Traian Stoia, păi atunci s-ar putea ca efectul să fie invers. Iar peste câțiva ani să se trezească cu tema „frații Cristescu” în rol de „cocoașă” electorală.

Într-un comentariu la un alt material scris pe aceeași temă, veșnic tânărul politician Alin Gorșcovoz (fost lider PUNR Timiș) punea rămășag că înțelegerea dintre PSD și PNL, conform căreia Stoia trebuia să-și ceară scuze, nu este decât o formă elegantă prin care PSD Timiș să-l retragă pe Stoia din funcție. Neretractând spusele despre Robu, Stoia ar fi urmat să-și dea demisia ca om de onoare ce pare și care nu coboară până acolo să se umiliească în fața unui șef precum primarul liberal, când pentru asta îi are pe „contemporanii” de la Bega Grup. Astfel, nici PSD nu părea că a cedat în fața presiunii obraznice a PNL, nici liberalii nu ar fi puși în situația să încaseze neputincioși bobârnace de la partenerii din alianță.

Așa ar fi fost normal, numai că eu pe onoarea lui Stoia aș paria foarte puțini bani, iar pe onorabilitatea PSD, la fel de mulți. Faza cu cerutul de scuze de către Stoia ar fi, totuși, un armistițiu în această luptă jenantă din interiorul USL Timiș, dar tare mă tem că o vom lua de la capăt, că totul n-a fost decât o tactică a PSD de a câștiga timp până ce Robu pierdea prin sentință funcția de primar, lucru de care social-democrații păreau foarte siguri. Te și pui în pielea lor. Păi cum să nu ceri ca pesedist desființarea ANI, ca altădată, dacă ANI asta n-a fost în stare să câștige nici măcar un proces într-o justiție teribil controlată politic?! Chiar că nu e bună de nimic.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

19 minute ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

23 de minute ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

2 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

2 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

3 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

4 ore ago