Categories: Alte sporturi

La BC Timisoara, Costescu, dat afara, jucatorii raman neplatiti

Parcursul extrem de slab din acest sezon al BC Timişoara în Liga Naţională a produs şi prima victimă. Cum de ani buni nimeni din conducerea clubului susţinut în cea mai mare parte din bani publici nu-şi asumă prostul management, ţapi ispăşitori sunt, de fiecare dată, antrenorii şi jucătorii.

În vară, Tudor Costescu a fost adus la Timişoara cu surle şi trâmbiţe. Armonia a durat doar câteva luni, pentru că, acum, conducerea BC Timişoara a anunţat, în urma rezultatelor catrastofale din acest sezon, despărţirea de cel considerat unul dintre cei mai promiţători antrenori români. Nici jucătorii n-au scăpat de furia conducerii, care a decis blocarea salariilor. Aceştia vor mai vedea bani doar dacă reușesc trei victorii din tot atâtea meciuri. Nu ştim dacă salariile au fost blocate şi pentru șefii clubului timișorean, aceiaşi care au gândit proiectul care l-a cuprins şi pe antrenorul Tudor Costescu, dar şi pe unii jucători. Săptămâna trecută, CL Timișoara a alocat încă 500.000 de lei pentru clubul de la baschet, suma totală de la bugetul local fiind, pentru 2013, trei milioane de lei.

Mai jos redăm în întregime comunicatul emis marţi de conducerea BC Timişoara pe site-ul oficial al clubului:

„De comun acord cu domnul Tudor Costescu, mandatul antrenorului principal încetează cu începere de astăzi. Îi mulțumim domnului Costescu pentru tot ceea ce a făcut la Timișoara, a depus o muncă serioasă și a avut curajul să promoveze jucătorii tineri. De asemenea, îi urăm succes în tot ceea ce va face în continuare. Conducerea tehnică a echipei va fi asigurată, în perioada următoare, de secundul Nenad Mandic și de antrenorul echipei de tineret (U20), Cristian Bota.

– blocarea salariilor pentru toți jucătorii și staff-ul tehnic. Deblocarea se va produce dacă viitoarele trei partide vor aduce tot atâtea victorii. BC Timișoara joacă în următoarele trei etape cu CSU Sibiu (pe teren propriu), Timba Timișoara (în deplasare) și SCMU Craiova (pe teren propriu).

– BC Timișoara se va despărți, la finele turului, de cel puțin doi jucători. Va fi vorba despre jucătorii care vor avea randamentul cel mai slab de-a lungul primei părți a campionatului.

Obiectivele BCT pentru acest sezon rămân aceleași: calificarea în playoff și promovarea cât mai multor jucători tineri, în special a celor crescuți la Timișoara”. (sursa foto: www.totalbaschet.ro)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago