Categories: CulturaUltima ora

Biletele la concertul de Anul Nou de la Viena din 2015 va asteapta

Goana pentru biletele la concertul de Anul Nou din 2015 al Filarmonicii din Viena a început deja. Datorită cererii extrem de mari, austriecii au decis să nu scoată aceste tichete la vânzare în mod obișnuit, ci să le tragă la sorți. În intervalul 2-23 ianuarie vă puteți înscrie pe site-ul filarmonicii și, în martie, veți ști dacă sunteți unul dintre norocoși.

Filarmonica din Viena are trei concerte speciale la finele și, respectiv, începutul fiecărui an. Acestea au loc în 30 decembrie, la ora 12, în 31 decembrie, de la ora 20,30, și la 1 ianuarie, de la ora 12,15, ultimul fiind și televizat parțial Programul muzical al celor trei evenimente este identic. Sunt aproximativ 1.700 de bilete disponibile pentru fiecare dintre aceste concerte și, pentru a intra în posesia unuia, nu trebuie decât să vă înscrieți pe site-ul oficial al filarmonicii vieneze. Puteți face asta până pe 23 ianuarie, urmând ca, până la finele lunii martie, să fiți anunțați dacă sunteți unul dintre norocoși. Prețurile sunt cuprinse între 30 și 940 de euro, pentru concertul de pe 1 ianuarie, între 25 și 720 de euro, pentru cel din 31 decembrie, și între 130 și 380 de euro, pentru cel din 30 decembrie. Puteți cumpăra cel mult două bilete pentru concertul din prima zi a anului, la celelalte două neexistând restricții. Nu contează data la care vă înscrieți, deoarece șansele de câştig sunt egale pentru toţi participanţii. Biletele nu pot fi cumpărate în alt mod.

Primul concert de Anul Nou a avut loc într-o perioadă neagră pentru istoria Austriei. Pe 31 decembrie 1939, orchestra Filarmonicii din Viena a susținut un concert exclusiv Strauss, ale cărui încasări au fost donate integral unei campanii național-socialiste de strângere de fonduri denumite „Kriegswinterhilfswerk”. În 1940 evenimentul nu s-a ținut, dar, pe 1 ianuarie 1941 a avut loc un nou concert dedicat lui Johann Strauss, văzut de unii ca o expresie a spiritului vienez, dar luat de alții drept pură acțiune propagandistică. Clemens Krauss a dirijat aceste concerte până la finele războiului.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

3 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

6 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

9 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago