Categories: Poli Timisoara

Juniorii, bataia de joc a conducatorilor de la ACS Poli

Bani pentru numeroşii conducători polişti se găsesc, dar nu şi pentru un cantonament pentru juniori. Problema condiţiilor pentru juniorii de la ACS Poli Timişoara părea rezolvată odată cu trecerea clubului sub tutela autorităţilor locale şi judeţene. Nimic mai fals, pentru că juniorii suportă în această iarnă amatorismul conducerii clubului, care a renunţat să mai trimită în cantonamente grupele de copii şi juniori, aşa cum este stipulat în statut, pentru a asigura un buget mai mare primei echipe.

Fantoma lui Marian Iancu, cel care primea milioane de euro în fiecare an de la autorităţile locale, dar nu vira niciun leu pentru centrul de copii şi juniuori, deşi a scos câţiva jucători de valoare pentru care a încasat bani frumoşi – Dorinel Rotariu, de exemplu -, planează deasupra noului club. Politica actualilor şefi pare să fie identică cu a celui poreclit „Elefantul”. Diferenţa este că Marian Iancu, chiar dacă nu a dat bani centrului de copii şi juniori, a transferat la Timişoara fotbalişti de clasă, cu care Poli a terminat de două ori pe locul 2 în Liga I, a participat în cupele europene, a dat jucători naţionalei de fotbal sau a disputat două finale de Cupa României.

În prezent, numeroşii conducători de la echipa susţinută din bani publici sunt preocupaţi de propriile lefuri, dar sunt incapabili să vină cu idei bune pentru club, să atragă bani la buget sau să propună proiecte caracteristice fotbalului modern. Ei sunt doar consumatori! „Sunt indignat de ceea ce se întâmplă la nivelul copiilor şi juniorilor. Deși centrul de copii şi juniori are propriul său buget, domnii din conducere nu au avut nicio emoţie când au transferat banii în contul echipei mari, în detrimentul copiilor. Aş vrea să-mi iau copilul şi să-l duc la altă echipă, dar nici acest lucru nu se poate. După ce împlinesc 16 ani, juniorii semnează un contract cu clubul, ceea ce înseamnă că sunt în proprietatea lui. Acelaşi club ar trebui însă să le ofere condiţii optime de pregătire, iar cantonamentele fac parte din obligaţia faţă de juniori. În situaţia mea sunt mai mulţi părinţi, care ar proceda ca şi mine”, ne-a mărturisit părintele unui junior de la ACS Poli.

Ultimul cantonament efectuat de juniorii clubului a avut loc în vara anului trecut. Peste 60 de juniori au plecat atunci într-un stagiu de pregătire în Serbia. La fel ar fi trebuit să se întâmple şi în această iarnă cu juniorii A, B şi C ai clubului. Surpriză însă, pentru că juniorii au rămas la Timişoara. Motivaţia conducerii este halucinantă. Mai exact, unii părinţi au fost informaţi că cei mai mulţi dintre juniorii A se pregătesc cu „satelitul” echipei din Liga I, iar pentru juniorii B şi C nu sunt bani. Asta în condiţiile în care aceeaşi conducere trâmbiţa prin toate mijloacele că la centrul de copii şi juniori va exista un buget propriu. Au uitat să precizeze că bugetul va fi grav diminuat când interesele echipei mari o vor cere.

Specialist sau nu în fotbal, orice om decent s-ar întreba, în aceste condiţii, cum de un club susţinut din bani publici nu poate suporta un cantonament pentru propriii juniori, dar îşi permite să plătească cei mai mulţi conducători pe care îi are vreo echipă în fotbalul românesc. Iată, în ordinea numerelor de pe tricou şi a importanţei în club, doar o parte din conducătorii celor de la ACS Poli, cu toţii remuneraţi cu salarii frumoase, inclusiv din banii părinţilor juniorilor: Florenţiu Staicu, Ion V. Ionescu, Ionel Bungău, Viorel Boiţ, Călin Rosenblum, Valentin Velcea, Petre Muşat, Ovidiu Maier etc.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

2 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

2 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

2 ore ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

2 ore ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

3 ore ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

3 ore ago