Ministerul Sănătății vrea să verifice, de la 1 martie, curățenia din spitalele din România. Decizia a fost luată după ce medicul legist care s-a ocupat de cazul Ancăi Petrescu, arhitectul Casei Poporului, a declarat că femeia a murit din cauza unei infecții contractate pe perioada spitalizării la Timișoara. Șeful CJ Timiș e puțin uimit de solicitare.
Moartea Ancăi Petrescu, eveniment petrecut acum aproape trei luni, are efecte întârziate. După ce legistul care s-a ocupat de necropsie a declarat că aceasta fusese infectată cu piocianic, în urma internării de la Timișoara, a reacționat și Ministerul Sănătății. „Ca urmare a numeroaselor exemple apărute în mass-media referitoare la condiţiile igienico-sanitare precare din unele unităţi sanitare, ministrul Eugen Nicolăescu a elaborat o scrisoare pentru preşedinții de consilii judeţene, solicitându-le ca împreună, autorităţi centrale şi locale, să vină în sprijinul unităţilor sanitare care se confruntă cu dificultăţi de organizare şi asigurare a unor condiţii optime de curăţenie”, se arată într-un comunicat emis de minister.
Spitalul Județean Timișoara, în a cărui secție ATI a fost internată Anca Petrescu, este unul dintre puținele din România care raportează infecțiile nozocomiale. „Am scos de sub preş nişte situaţii obişnuite, dar care nu erau raportate. De aici au început controalele, măsurile şi tot felul de reacţii, unele mai apropiate de adevăr, altele mai depărtate de adevăr”, susține directorul medical al SCJUT, Florin Bîrsăşteanu. „La ATI avem un program electronic care înregistrează toate infecţiile care apar în secţie. Când am raportat prima dată, efectul a fost un control ca să te pedepsească, nu ce măsuri să luăm să reducem, să prevenim, să combatem aceste probleme care sunt peste tot prin lume”, a completat Dorel Săndesc, şeful clinicii de Anestezie Terapie Intensivă.
Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, e oarecum mirat de solicitarea ministerului. „Aceste controale ar trebui să fie făcute tot timpul, nu doar atunci când vine ordin de la Ministerul Sănătății”, susține Bojin. Verificările se vor încheia la sfârșitul lunii mai, urmând ca rezultatele să fie făcute publice în iunie.
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…