Categories: Invatamant

Profesorii sunt neplatiti, inspectorul Petroman spune ca nu l-a anuntat nimeni de asa ceva!

Mii de profesori din Timiș nu și-au primit salariile și nici nu vor vedea banii mai devreme de săptămâna viitoare. Inspectorul școlar general, liberalul Cornel Petroman, habar nici n-are de ce s-a ajuns în această situație și nici că dascălii nu au fost plătiți. El susține că, dacă aceasta ar fi fost realitatea, ar fi știut!

Dascălii care ar fi trebuit să ia salariile în prima săptămână a noului an nu și-au primit încă banii. La cum arată lucrurile, salariile vor fi plătite, probabil, după data de 15 ianuarie. Asta, pentru că Ministerul de Finanțe a schimbat felul în care se fac plățile. „Cei de la ANAF, aşa am înţeles, au modificat modelele de dispoziţii de plată şi în programul de salarizare încă nu s-au făcut corecţiile necesare. S-a întârziat în toată țara, și întârzierea este destul de mare. Erau oameni care trebuiau să îşi ia salarile în 5-6 ianuarie. Asta înseamnă cam o săptămână, ceea ce este destul de mult şi creează probleme. Toți avem rate și facturi de plătit la un anumit termen. Dacă vroiau să schimbe trebuia făcut la timp”, susține Virgil Popescu, liderul sindicatului „Spiru Haret” Timiş. Conform acestuia, se știa despre modificarea ordinelor de plată încă din noiembrie 2013, însă oamenii nu au fost anunţaţi de posibilitatea întârzierii salariale. „Nu ai voie să întârzii cu salariile. Oamenii abia aşteptau să primească banii, mai ales după sărbători, când este o criză acută de bani. Am înţeles că există şi posibilitatea de a se introduce manual, dar asta înseamnă să complice lucrurile, sunt multe hârtii. În Timiş sunt vreo 9.000 de oameni afectaţi de această situație”, mai spune Popescu. Mult mai liniștit este inspectorul școlar general Cornel Petroman. Acesta habar n-are că profesorii din Timiş nu și-au primit banii. „Nu ştiu să se fi întâmplat, pentru că, dacă s-ar fi întâmplat, aş şti, m-ar fi anunţat cineva şi atunci aş căuta cauzele. Se poate să fie nişte deficienţe la Trezorerie, dar nu ştiu să fie aşa ceva”, ne-a declarat Petroman.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago