Categories: Cultura

Robu: Daca doar ne laudam intre noi, nu vom fi capitala culturala europeana

Proiectul „Capitală Culturală Europeană 2021” nu este al USL și nici al lui Nicolae Robu, ci al întregului oraș. Declarația a fost făcută miercuri de primarul Timișoarei, care cere ca executivul local să nu mai fie atacat pe acest subiect. Robu cere comunității locale să se implice total și să fie unită, pentru ca proiectul să devină realitate.

Timișorenii sunt foarte încântați de ideea ca orașul lor să devină capitală culturală europeană în 2021. Nu este însă îndeajuns, așa cum nu sunt de ajuns nici discuțiile interminabile despre cât de minunată este urbea de pe Bega. „Nu avem voie să ne creăm iluzii că dacă noi între noi ne lăudăm foarte mult, atunci vom fi automat și declarați câștigători. Vom fi într-o competiție și trebuie să ne respectăm contracandidații. Sunt orașe respectabile, cu atuurile lor, și o subapreciere a acestora ar fi o abordare greșită. Timișoara este un oraș cu potențial, dar trebuie să știe să-l valorifice. Am încredere că noi, ca și comunitate, vom ști să facem ceea ce trebuie”, spune primarul Nicolae Robu.

Liberalul cere o implicare concretă a comunității locale, mai ales din punct de vedere financiar. „Doar simplele declarații de susținere nu sunt suficiente. Dacă agenții economici și oamenii înstăriți nu vin și cu sprijin financiar către Asociația «Timișoara Capitală Culturală Europeană», pentru ca aceasta să-și facă un buget cu care să-și puna în practică ideile, nu vom putea progresa. Primăria nu poate face față singură cerințelor și nici nu este bine să fie unic susținător efectiv. E foarte important ca proiectul să fie al comunității”, susține Robu.

Primarul Timișoarei n-a ratat ocazia să arunce săgeți înspre cei care critică acțiunile municipalității, cărora le transmite că greșesc profund implicând factorul politic. „S-a creat imaginea că acest proiect este al echipei executive din fruntea asociației. Acest proiect nu este al lui Robu sau al USL, ci este un proiect al Timișoarei. Cei care încearcă prin orice cicumstanțe, fără să fie atenți la consecințe, să atace echipa din fruntea PMT să înțeleagă că nu trebuie să mai facă acest lucru din perspectiva capitalei culturale europene. Trebuie să fim uniți și să pregătim candidatura în manieră impecabilă”, a mai spus Nicolae Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

O oră ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

3 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

4 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

6 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

7 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

7 ore ago