Poli Timişoara s-a comportat lamentabil în majoritatea jocurilor amicale din această iarnă. Trupa pregătită de Aurel Şunda s-a „remarcat” printr-un joc în care ofensiva şi defensiva sunt punctele slabe ale echipei. Poli a primit destul de multe goluri şi a marcat extrem de rar, deşi a întâlnit adversari modeşti.
Fie că a fost vorba despre echipe slab cotate din campionate slabe sau despre formaţii din liga secundă sau cea de-a treia din România, jucătorii pregătiţi de Aurel Şunda nu au arătat mare lucru. Din nouă jocuri, Poli a câştigat unul singur, a remizat de trei ori şi a pierdut de cinci ori. În cele nouă meciuri, timişorenii au înscris doar de patru ori, dar au scos mingea din poartă de zece ori. Ultimul examen înainte de reluarea campionatului a avut loc la Oradea, unde Poli a pierdut şi în faţa lui FC Bihor, care a înscris dintr-o lovitură de pedeapsă. Nu la fel a făcut şi Poli, care a ratat un penalty prin Gorobsov. Cu câteva zile înainte de reluarea Ligii I, Poli se prezintă cu numeroase lacune, în special în apărare. Nici atacul nu este la un nivel dătător de speranţe pentru jocurile din primul eşalon. Fabian Himcinschi şi Marius Staicu, ambii transferaţi pentru a întări compertimentul ofensiv, nu au arătat mare lucru, dovedind că încă nu sunt soluţii pentru prima echipă.
Dacă nu a ieşit în evidenţă printr-un joc bun, Poli a atras atenţia, în ultima săptămână, prin scandalurile dintre atacantul renegat Furtado şi conducere, în special cu Florenţiu Staicu şi Călin Rosenblum, ultimul dintre aceştia, împreună cu Valentin Velcea, fiind cel care şi-a dat acordul pentru aducerea portughezului la Timişoara. Cele câteva jocuri în tricoul lui Poli au demonstrat că Furtado, plătit cu 4.500 de euro în fiecare lună şi cadorisit cu o primă cu 150% mai mare decât a celorlalţi colegi din lot, au demonstrat că atacantul este o mare păcăleală. Cu toate acestea, Rosenblum şi Velceanu au fost traşi la răspundere în niciun fel, chiar dacă Florenţiu Staicu a fost la un pas să fie scos cu şuturi în fund din vestiarul echipei de Furtado.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…