Categories: Pe surse

Druckeria, Herzogheria, Putineria

În timp ce întreaga lume civilizată de pe cinci continente este oripilată de intervenția militară a „țarului” Putin în Ucraina, un consilier local din Timișoara jubilează și ia apărarea sceleratului lider de la Kremlin, brav descendent al lui Ivan cel Groaznic, Stalin sau Brejnev. Culmea, consilierul cu pricina nu este nici de la PRM, nici de la PP-DD sau vreun alt partid de sorginte comunistoidă, ci de la… PNȚCD. (Pentru cine nu știe, CD vine de la „creștin și democrat”, nicidecum de la „cretin și dobitoc”).

Bogdan Herzog, căci despre el este vorba, nu și-a ascuns niciodată admirația totală față de Vladimir Putin. În scris și în declarații. „Putin nu are nicio vină pentru tot ce se întâmplă acolo. El este împăciuitorul, vrea ca lucrurile în zonă să evolueze pe cale pașnică”, a glăsuit individul, pentru deBanat.ro. E clar, împăciuitor a fost și Hitler când a intrat în Austria, Cehoslovacia sau Polonia, dar și Stalin când a ocupat o parte a Poloniei sau Finlanda. După mintea acestui Herzog, Putin ar merita și un Nobel pentru pace. Dar iată ce mai scrie ipochimenul pe unde poate: „Prin organizarea Olimpiadei de la Soci, președintele Putin a intenționat să arate lumii o Rusie renăscută din propria-i cenușă, eliberată de comunism și revitalizată după un deceniu de jaf din partea oligarhilor. Rusia pe care o reprezintă Putin se dorește o țară echilibrată, stăpănă pe destinul ei, o țară care nu acceptă amestecul altora în propriile decizi, dar, în același timp, este capabilă să ofere prietenie și deschidere (…) O Rusie nouă, o Rusie puternică, o țară competitivă și deschisă cred că a fost o lecție pe care a dorit Putin să o ofere propriului popor și lumii întregi”. Și tot așa, o continuă odă la adresa unuia dintre ultimii tirani ai lumii moderne. Iar Ucraina gustă din plin acum „prietenia și deschiderea” oferită de Putin.

E adevărat. Fiecare are dreptul să spună și să scrie ce vrea. Dreptul la opinie e garantat în România. Dar… Să fii consilier în orașul Timișoara, având astfel de opinii deviante de la lumea civilizată, e cam mult. Să fii membru PNȚCD pe de o parte și fan al lui Putin pe de altă parte e prea de tot. Altfel, Herzog s-a autoimpus lider al Druckeriei, galeria care susține ASU Poli. De aici, și unele glume care au transformat Druckeria în Herzogheria. Din câte se știe, cei din galerie au vederi democrate, nu au nostalgii comuniste, au manifestat în fiecare decembrie în memoria victimelor de la Revoluție. Dacă lumea politică nu vrea să rejecteze un asemenea nostalgic al totalitarismului, măcar cei din galerie să aibă curajul să facă acest gest. Dacă nu vor ca Druckeria lor să ajungă Putineria lui Herzog.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago