Categories: Invatamant

ISJ Timis va face plangere la OPC impotriva gradinitelor private fara autorizatie

Oraşul de pe Bega este plin de grădiniţe particulare, numai că nu înseamnă că şi funcţionează legal. Conform reprezentanţiilor ISJ Timiş, unele dintre acestea funcţionează fără autorizaţie sau acreditare. Drept urmare inspectoratul va face plângere la OPC împotriva grădiniţelor private ilegale.


În Timişoara au apărut numeroase grădiniţe particulare care nu au nici un fel de acreditare sau autorizaţie de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei. Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş habar nu are câte astfel de grădiniţe particulare s-au deschis în ultima perioadă pentru că nu au o evidenţă a acestora. Inspectorul şcolar general, Cornel Petroman, spune că funcţionarea acestora este ilegală şi va depune plângere la OPC. „Funcţionarea acestora este ilegală. Ca să poată funcţiona ele trebuie conrolate de ARACIP, organul pentru calitate, şi după mai mult trei ani de funcţionare ele pot fi acreditate. Autorizarea trebuie făcută de ARACIP care constată baza materială, personalul didactic, managementul unităţii şi toate celelalte. Dacă toate acestea se constată că sunt bune abia atunci se eliberează acea autorizare. Nu mai este autorizarea provizorie aşa cum era acum mai mulţi ani, este direct autorizare pe baza materială, personal didactic, etc. Nu ştim câte gradiniţe sunt pentru că ele nu vin la noi să ne ceară informaţii cum se autorizează, cum stă treaba asta, dar îi priveşte, OPC-ul poată constata ilegalitatea în orice moment”, ne-a spus inspectorul şcolar general, Cornel Petroman. Conform reprezentanţiilor Inspectoratului Şcolar General Timiş, anul trecut erau acreditate patru grădiniţe particulare şi autorizate 16.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago