Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de coacă provine din satul Lăzești, comuna Vadul Moților, județul Alba.
Ingrediente:
• 1 ou
• Făină Gold Maya cât cuprinde
• Sare Kotanyi
Mod de preparare
Se pregateste un aluat de tăiței – oul împreună cu praful de sare și făina Gold Maya se amestecă și se framântă bine. Apoi se întinde o foaie subtire, se rulează și se taie marginile. Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită sau în cuptor).
Mod de servire
În trecut, coaca era un produs pe care gospodinele îl făceau pentru copii atunci cand pregăteau tăițeii de casă. În prezent poate fi folosit cu succes în loc de gustări sau „snacks”-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi.
Programul „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este derulat de Russenart Communications, în parteneriat cu Gold Maya și Kotanyi Romania. Rețetele tradiționale maramureșene au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio. Rețetele tradiționale ardelenești promovate în acest proiect au fost primite de la Castelul Prințul Vânător și Dracula, Vila Honor și Pensiunea Valea Mariilor. Mai multe detalii despre campanie găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…