Categories: Poli Timisoara

Poli ramane impotenta in atac si in mandatul lui Dan Alexa

Cel mai slab compartiment al lui Poli este ofensiva. Formaţia antrenată de Dan Alexa înscrie extrem de greu, ceea ce face ca Poli să fie în coada clasamentului Ligii I la acest capitol. Doar două goluri, ambele cu Viitorul Voluntari, au înscris timişorenii în cele patru jocuri cu Dan Alexa pe banca tehnică.

Mai grav este că tânărul antrenor pare să nu aibă soluţii pentru redresarea situaţiei în atacul lui Poli, moştenirea de la Valentin Velcea şi Aurel Şunda atârnând greu în acest sens. Cu doar 21 de goluri în 27 de jocuri, Poli este penultima în acest clasament. Doar Viitorul Voluntari şi Corona Braşov, ambele echipe cu câte 19 goluri, se „laudă” cu un atac mai slab decât al trupei de pe Bega. Dezastrul este şi mai mare dacă ne uităm în clasamentul returului, unde echipa timişoreană a înscris doar de cinci ori în zece dispute, adică un gol la două jocuri, dar a încasat zece goluri, cea ce înseamnă un gol în fiecare joc. Doar Ceahlăul Piatra Neamţ are un atac mai slab decât Poli în cele zece runde ale returului, cu doar trei goluri înscrise şi 11 primite. Boldea, Şeroni, Nanu în două rânduri şi Szekely sunt marcatorii celor cinci goluri în retur. Atacantul Szekely, complet ieşit din formă, are un total de zece goluri în acest sezon, aproape jumătate din totalul celor 21!

Călin Rosenblum, Valentin Velcea şi Aurel Şunda au fost mandataţi, în iarnă, de conducerea clubului să transfere cel puţin un atacant care să poată intra oricând în primul „11”. Cei trei angajaţi ai clubului la vremea respectivă puteau să-l transfere pe Cristi Bud, un atacant care a confirmat în Liga I, dar au preferat să transfere pe bandă rulantă, preferând cantitatea în detrimentul calităţii. Este vorba despre Mansour, total nepregătit fizic, Marius Staicu, un atacant cu cinci goluri în eşalonul secund, dar fără experienţă, chiar dacă are deja 26 de ani, Fabian Himcinschi şi englezul Wilson Kneeshaw, ultimii doi prea cruzi pentru Liga I. Singurul care a plătit pentru proasta gestionare a campaniei de transferuri a fost Călin Rosenblum. Aurel Şunda s-a întors la şefia Centrului de copii şi Juniori, iar lui Valentin Velcea i-a fost găsit un post călduţ în conducerea clubului.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago