Categories: Klaus Vaterland

Rectorului Pirtea ii vine de minune costumul populist banatean

Pregătit cu mare meșteșug în laboratoarele politice ale PSD, rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, a intrat în campanie electorală înainte de vreme cu niște propuneri măcar populiste, dacă nu chiar ciudate. În loc să-și mintă alegătorii PSD că va face tot posibilul să convingă guvernul de necesitatea alocării de fonduri pentru centura de sud a Timișoarei, aflată în proximitatea colegiului III unde candidează, dl Marilen Pirtea ce face? Vrea cartele de masă pentru studenți, ca și cum n-ar candida pentru Timișoara, ci pentru toate colegiile din Mehedinți, Gorj, Dolj, Hunedoara și Caraș la un loc. Fără să fie încă nominalizat pentru moștenirea lăsată de Maria Grapini în al treilea colegiu timișorean, rectorul populist vrea de la bugetul local și o grămadă de subvenții pentru studenți, fără măcar să-și pună sondacii de opinie de la partid să întrebe ce „bunătăți” electorale ar prefera alegătorii în colegiul cu pricina.

Oare ce-o vrea lumea în Calea Buziașului, ce vor cei de pe greu încercata stradă Gavril Musicescu, unde să le meargă banii din taxe și impozite locale, în terminarea șantierului sau în masa de prânz a unui tânăr din Strehaia? Dacă ar fi să aibă dreptate când zice că Timișoara nu mai este atractivă pentru tineretul studios, dl rector Pirtea uită că orașul de pe Bega este de ceva vreme mai puțin interesant pentru multă lume, nu numai pentru studenții sudiști. Timișoara e plictisitoare de ani buni pentru turiști, Timișoara e obositoare prin traficul ei rutier, inestetică prin cerșetori, prin gara ei principală și calea ferată ce o traversează de la nord la est, Timișoara este un oraș frumos, dar plin de zone industriale abandonate, însă cu toate acestea continuă să fie un loc primitor pentru migrarea spre mai bine.

N-aș atinge subiectul traseismului doctrinar când vorbesc de dl Marilen Pirtea, dar nu pot să nu observ cât de socialist a devenit. Cu ce vrea sa fascineze parlamentabilul Pirtea, dacă nu prin miloagă de la bugetul local, intrând în competiție cu însuși Nicolae Robu și a lui gratuitate nemărginită în mijloacele de transport în comun ale RATT? Să se dea gratis câte ceva, ca fasolea cu cârnați de după o zi de coadă la moaștele Paraschevei. Altfel nu sunt alegeri și nu candidează PSD, dacă nu se dă ceva gratis, indiferent ceva, chiar și o țeapă. Eu zic că refuzul primarului Nicolae Robu de a da masă și casă gratuite la studenții sudiști ce frecventează Timișoara e un șut în cur echivalent cu un pas înainte. Păi nu mergeți matale, domnule profesor Pirtea, la Camera Deputaților și faceți un lobby adevărat pentru ca guvernul socialist Victor Ponta să dea la toată țara cazare și cantină gratis? Păi n-ar fi păcat ca numai în Timișoara să se dea, nu mai bine în toată România. Ia încercați, dom’ rector, să-i cereți lui Ponta niște bani pentru galanterii din astea, să vedeți pe unde v-o luați dumneavoastră ca lobby-ist, pe de o parte, și fraierul de alegător, pe de alta.

Eu v-aș sfătui gratuit ca după ce veți mai cere bilete moca la filarmonică pentru studenții steliști din Complexul Studențesc, amenzi anulate pentru tinerii posesori de BMW (cu număr de Mehedinți) care dublează la pasajul Jiul, cafea gratis în Iulius Mall pentru fetele care vor să participe până tâziu la activitățile educative ale centrului de instruire tineret din Zambara, după ce toate astea le veți propune consiliului local spre dezbatere, poate n-ar fi rău să-l ajutați pe președintele CJ Timiș, Titu Bojin, liderul pesediștilor județeni, să obțină bani de la bugetul central pentru construirea unui complex sportiv care să cuprindă un stadion nou și o sală polivalentă undeva pe cuprinsul Colegiului III Timișoara. Dacă n-ați știut. Sau dacă ați știut, dar v-ați făcut că plouă.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

9 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

10 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

17 ore ago