Categories: Social

Teatru in Casa Jecza, in ajutorul unei fetite de un an

Fundația Triade își redeschide porțile către teatru. Actorul arădean Ioan Peter Pit aduce la Timișoara un proiect care îi poartă tripla semnătură: aceea de dramaturg, actor și regizor. „Iluziile urbane” vă așteaptă să petreceți o seară de sâmbătă în compania vorbelor bine ticluite și inspirat date mai departe, dar și să ajutați un copil de un an să ducă o viață normală.

„Persoanele născocite de mine se disperă treptat datorită multor cauze de natură urbană. Cu toate că eroii din «Iluzii urbane» pot să pară la un moment dat niște deznădăjduiți, ei sunt totuși niște supraviețuitori. Continuă să se miște mecanic prin smogul existențial, ca niște copii oarecum veseli, oarecum mirați care se află pentru prima oară în viață într-un carusel care nu oprește niciodată”, spune Ioan Peter Pit. Întâmplarea găzduită de Casa Jecza, în seara de 26 aprilie, de la ora 19, este, dincolo de un demers artistic inspirat, și o întâmplare de suflet, pentru că spectacolul are și un scop umanitar. Intrarea este liberă, dar, dacă veniți, o puteți ajuta pe Teodora Negoițescu, o fetiță de numai un an, care s-a născut cu grave probleme de sănătate, să ducă o viață normală.

Micuța a trecut deja printr-o operație, pe care părinții au putut s-o achite ajutați de prieteni, dar mai are nevoie de încă trei intervenții. „Fetița noastră a venit pe lume în iunie 2013, cu un singur rinichi, și acela cu malformație, și fără anus. Medicii de la Timișoara ne-au spus că operația nu se poate face decât la un an. Deoarece Teodora ajunsese să treacă prin chinuri groaznice, am mers la Szeged, la un chirurg cu experiență bogată, care a mai «reparat» câteva astfel de cazuri venite din România. Ne-a spus că aceste operații se fac, de obicei, imediat după naștere”, povestește Leonard Negoițescu. Copila a fost deja operată o dată, în luna martie, dar specialistul maghiar le-a spus părinților că situația e mult mai gravă decât s-a așteptat și este nevoie de cel puțin trei intervenții, pentru repararea „erorilor comise datorită dilatărilor” recomandate de medicii din România. Costul unei operații de genul acesta este cuprins între 1.200 și 1.500 de euro. „Pentru prima operație am fost ajutați de prietenii apropiați, însă pentru celelalte două intervenții chirurgicale, noi, părinții, nu dispunem de fonduri, deși avem amândoi servicii decente și muncim de ne sar capacele. De aceea, venim înaintea dvs. cu rugămintea de a ne ajuta. Orice sumă este bine primită”, mai spune bărbatul. Dacă vreți s-o ajutați pe Teodora, puteți face donații în aceste conturi: în lei – RO44BRDE020SV24954350200, deschis la BRD Arad, titular Lavinia Negoițescu; în euro – SWIFT (BIC) CODE B.R.D.E.R.O.B.U., RO51BRDE020SV60096340200, deschis la BRD Lipova, titular Leonardo Negoițescu.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago