Categories: Social

Atentie unde va lasati masinile! La Timisoara „pica” blocurile / FOTO

O timișoreancă a avut parte de șocul vieții ei când și-a găsit mașina avariată de niște bucăți căzute de pe fațada unui bloc de pe strada Gheorghe Lazăr. Tânăra nu vrea să-și imagineze ce s-ar fi întâmplat dacă incidentul s-ar fi produs în timp ce își plimba copilul. În Timișoara sunt multe blocuri cu probleme la fațade și, probabil pentru că amenzile nu sunt destul de mari, puțini proprietari iau măsuri.

Roxana Tudor și-a lăsat mașina într-un loc în care nu există semn de parcare interzisă, în spatele unuia dintre blocurile de zece etaje de pe strada Gheorghe Lazăr. Marți dimineață, când a mers să ia ceva din mașină, a înlemnit: parbrizul îi era spart, la fel ca și un far, iar capota de la motor era avariată. „A căzut o lespede de pe bloc. Norocul, dacă pot să-i spun așa, a fost că a căzut înainte pe un fel de depozit din spatele blocului și apoi a ricoșat pe mașina mea”, povestește tânăra. A sunat imediat la 112 și ulterior a depus o plângere la Secția 4, împotriva asociației de proprietari de la blocul respectiv. „Am discutat cu administratorul și cu președintele asociației, mi-au spus că sunt dispuși să-mi dea jumătate din sumă. Evident că nu sunt de acord, ce vină am eu pentru ce s-a întâmplat? În zonă nu sunt locuri de parcare, fiecare își lasă mașina unde poate. Dacă nu era a mea, era a altcuiva”, mai spune timișoreanca.

Polițiștii locali pot sancționa, în baza HCL 371/2007, persoanele fizice și juridice care nu întrețin clădirile în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, nu efectuează lucrări de reparații și nu curăță periodic fațadele acestora. „În ultimul an au fost aplicate 83 sancțiuni contravenționale, atât persoanelor fizice, cât și juridice. Sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei la persoanele fizice, respectiv între 1.500 și 2.500 lei la persoanele juridice”, precizează reprezentanții Poliției Locale. Nu se știe câte dintre acestea au fost date proprietarilor de blocuri obișnuite, nu de clădiri istorice. Roxana Tudor spune acum că se teme să treacă prin zona respectivă și că speră ca acolo să nu se producă o tragedie. În 2007, o studentă a murit, în Calea Șagului, după ce o cărămidă ornamentală căzută de pe fațada unui bloc a lovit-o direct în cap.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

17 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago