Categories: Ziaristu' de terasă

Colterm, locul unde Robu a pierdut razboiul cu PSD

Consilierul Ciprian Jichici, vorbind în numele Grupului PNL din consiliul local, a solicitat marți demiterea directorului general al Colterm, Petrică Pampu. Motiv oficial, la Colterm cheltuielile pe salarii sunt foarte mari, respectiv 30%. Evident că la mijloc nu este o inițiativă a grupului liberal sau un demers individual al lui Jichici, ci o mișcare generată de primarul Nicolae Robu. Care, pentru a nu mai risca un eșec și a părea ridicol, i-a pus pe consilieri să scoată castanele din foc în problema Pampu. E clar că problemele de la Colterm, inclusive procentajul de 30% din cheltuieli dat pe salarii, nu sunt de azi, de ieri. Evident că situația catastrofală din societate nu e de dată recentă.

Și atunci, ce s-a schimbat între timp pentru ca primarul să vrea capul lui Pampu? Simplu ca bună ziua! S-a spart frăția între PNL și PSD. Or, Pampu și Colterm erau arondate PSD, partid ai cărui membri făceau ce doreau mușchii lor în societate. De voie, de nevoie, Robu înghițea în sec la toate matrapazlâcurile întâmplate acolo. Multe dintre ele semnalate în deBanat, dar și de către sindicaliști din societate care au discutat față în față cu Robu. La acea vreme, primarul le dădea cu flit acestora, lăudând, în schimb, alte două sindicate.

Este vorba de două „sindicate galbene” (gen de sindicalism cumpărat de patronat), manevrate de prim-vicepreședintele PSD Timișoara, Adrian Negoiță, consilier județean și președinte al CNSRL Frăția Timiș. Inclusiv liderii acestor sindicate au umplut Coltermul cu tot felul de rude și prieteni. Lucruri semnalate de altfel de celelalte două sindicate libere. Fiindcă trebuie spus că în Colterm colcăie o rețea de rude, cumetrii sau interese politice, care au un numitor comun: PSD. De exemplu, în timp ce din societate erau dați afară 200 de salariați, prin intermediul PSD erau angajați în jur de 50 de oameni. Pampu și-a angajat nașul pe funcție de conducere, fără concurs, așa cum cere legea. Nu mai discutăm de firme apropiate PSD care primeau comenzi peste comenzi la Colterm.

Având spatele asigurat de PSD, Pampu nici măcar nu se mai obosea să-l asculte pe Robu, Inclusiv viceprimarul Traian Stoia are o mai mare influență asupra șefului Colterm. De exemplu, Robu a dat o dispoziție tuturor societăților din subordinea consiliului local să nu-și mai facă publicitate fără acceptul său personal. La ordinul lui Stoia însă, Pampu a încălcat această dispoziție.

În fine, interesele PSD în Colterm sunt prea mari, astfel încât să-l lase pe Pampu din brațe. De asemenea, Robu este destul de conștient că a cam pierdut războiul aici. Din această cauză încearcă marea cu degetul consilierilor liberali, neexpunându-se în acest conflict. Mai trebuie spus că, pe procedură, soarta lui Pampu stă la mâna membrilor CA din Colterm. Or, și CA colcăie de PSD-iști bine remunerați. (Indemnizațiile membrilor CA sunt cele mai mari dintre toate societățile din subordinea CL). De exemplu, Floarea Fâșie, o angajată a PSD Timiș cu vechi state de muncă, ia și de la Colterm o indemnizație de 13 milioane de lei vechi (potrivit „declarației de avere”). Știți ce face pentru acești bani? Participă lunar la o ședință a CA (dacă n-are treabă în altă parte), unde aprobă deciziile sau șmenurile dlui Pampu. Inutil de spus că un dascăl, chiar cu o anumită vechime, sau un medic și-ar dori un astfel de salariu. Dar intru aici în populisme și nu e cazul.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago