Categories: Administratie

Cine plagiaza pe cine? Dan Diaconu ii da replica Olgutei Vasilescu

 

Primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a acuzat în repetate rânduri Timișoara de plagiat. Conform declarațiilor de pe Facebook ale acesteia, concertele organizate de municipalitatea timișoreană în locații neconvenționale, precum cea din sensul giratoriu din Bălcescu, sunt, de fapt, copii ale unor proiecte ale capitalei Olteniei.

Neobosita primăriță PSD a Craiovei, Olguța Vasilescu, recidivează în atacurile împotriva Timișoarei. Ea și-a ales drept cale de comunicare, la fel ca primarul Nicolae Robu, rețeaua de socializare Facebook. „Mare tam-tam în presa din Timişoara că am acuzat filarmonica lor că ne plagiază activităţile. Ca la Radio Erevan, directorul Filarmonicii Banatul ne-a acuzat, de fapt, de plagiat, iar eu am reacționat”, a scris Vasilescu pe pagina de sa de Facebook. Mai mult, ea se laudă că, fără intervenția ei, Filarmonica timișioreană n-ar fi avut astăzi un sediu. În urmă cu câteva zile, PSD-ista s-a plâns pe Facebook că Timișoara îi plagiază acțiunile culturale, cu referire directă la concertele în spații neconvenționale.

În replică, viceprimarul Dan Diaconu susține că lucrurile stau cu totul altfel: „Ce aș putea să declar? Că aceste concerte în spații neconvenționale se desfășoară de către Filarmonică de mai bine de șase ani? Ca atare, orice fel de copiere poate să fie doar în celălalt sens al discuției, ba mai mult, Carmina Burana s-a desfășurat pe aeroport acum vreo doi-trei ani, ceea ce dovedește faptul că o astfel de lucrare se pretează pentru spațiul public și a fost făcută pentru prima oară de către Filarmonica din Timișoara. Alte comentarii nu sunt de făcut, acestea sunt până la urmă fapte care au avut loc și nu pot fi contestate de nimeni. În sine, ideea de a organiza un concert al Filarmonicii într-un sens giratoriu, era de câteva luni, dacă nu mai bine… de când a fost gândită în cadrul Festivalului Artelor, cu absolut nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Craiova”, spune Diaconu. De menționat că și Craiova, alături de Timișoara sau Cluj Napoca, s-a înscris în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago