Categories: Cultura

„Dodoland”, o lume fantastica la zeci de metri inaltime, in Piata Victoriei / FOTO

La ce e bună o macara-gigant plantată în Piața Victoriei? Răspunsul a venit miercuri seară: a adus, taman din Spania, Dodoland. O istorie fantastică, rostită la înălțime, pe muzică live, cu umbre-personaje care au alergat pe clădiri, în căutarea acelui „ceva” care îi face și pe oamenii mari să viseze. Fiindcă poveștile nu sunt doar pentru copii.

Cea de-a doua parte a Festivalului European al Spectacolului, organizat de Teatrul Național Timișoara, a scos teatrul în stradă. Și nu oricum, ci la… înălțime! La propriu, pentru că reprezentația susținută de spaniolii de la Grupo Puja! s-a desfășurat la câteva zeci de metri deasupra capetelor spectatorilor. Macaraua uriașă care a ghidat personajele a fost instalată încă de dimineață în Piața Victoriei, spre mirarea trecătorilor. Puțini au bănuit ce poveste minunată se va „scrie” cu brațul giganticului utilaj.

„Dodoland” este o poveste pentru oameni care încă vor să viseze, bazată pe scrierile excentricului Lewis Carroll. Cei de la Grupo Puja spun simplu: e un spectacol care transformă cerul într-un țărâm vrăjit, unde totul este posibil și unde fiecare imagine nu e decât un impuls pentru a-i face oameni să viseze că zboară. Pe clădirile din centrul Timișoara s-a scris, cu lumini și umbre, o poveste fantastică, roșie, albastră, verde-otravă, dar captivantă până peste poate. Acrobațiile aeriene, muzica stranie și pătrunzătoare, interpretată live, au ținut cu sufletul la gură spectatorii, care, la final, au aplaudat îndelung artiștii. Puja! este o trupă spaniolă înființată în 1998, ale cărei spectacole îmbină teatrul, circul, dansul, arhitectura, ingineria, multimedia și muzica live. Aceste show-uri fascinante sunt realizate în așa fel încât să se integreze perfect în peisajele urbane, indiferent de locul în care sunt prezentate. Artiștii au vizitat până acum peste 20 de țări din toată lumea. Dacă vă plac poveștile, „Dodoland” poate fi vizionat și joi seară, de la ora 22, în același loc.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

17 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

25 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago