Categories: Administratie

Robu da vina pe Ciuhandu si pe fratii Cristescu pentru pierderea puterii

Aflat la mii de kilometri de Timișoara, unde scena politică locală e tot mai agitată, primarul Nicolae Robu nu poate reacționa decât prin comunicate. Marți seară, el a emis încă unul, în care a identificat artizanii noii majorități care se prefigurează în Consiliul Local Timișoara.

Luni seară, Nicolae Robu trimitea un comunicat în care anunța că știe despre negocierile pe care le poartă PSD pentru crearea unei noi majorități. El spunea că va lăsa viceprimarii fără atribuțiuni, dacă Dan Diaconu va fi schimbat. Marți, după acest lucru a devenit aproape o certitudine, primarul Timișoarei a revenit. El susține că a identificat cu precizie autorii acestei „lucrări” politice, printre care îl include și pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, care ar fi decis să se alături din nou stângii, de teamă să nu fie dezvăluite neregulile comise în cele patru mandate ale sale.

„Voi face acum o nouă dezvăluire: artizanii acestei noi majorități sunt: Titu Bojin, Sorin Grindeanu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu (da, ați citit bine!), probabil speriat de PSD pentru neregulile comise cât a fost primar și – cine alții dacă nu ei? – celebrii frați Cristescu, neîmpăcați că n-au nicio putere asupra Primăriei Timișoarei cu mine că primar. Pentru PSD și pentru clientela PSD -vorbesc doar generic, fără a face nominalizări-, este de neconceput, spre exemplu, să nu poată cumpăra o clădire care costă peste 720.000 de euro cu 100.000 de euro, să nu poată luă pe gratis de la stat, terenuri de zeci și chiar sute de milioane de euro prin HG 834, după ce-au luat zeci și zeci de clădiri, să nu poată obține «lucrări» prin trucarea licitațiilor, așa cum au fost obișnuiți, să nu poată promova oameni incompetenți și de proastă factură sub replică «ce-i dacă-s proști și / sau hoți, sunt proștii, respectiv hoții noștri», etc., etc.”, scrie Robu, din Singapore. El le promite, pe de altă parte, țărăniștilor Flavius Boncea și Bogdan Herzog că va transforma „ciolanul” promis de social-democrați într-un „biet oscior”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

4 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

56 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago