Categories: Ziaristu' de terasă

Aventurile „infractorului de drept comun” Dorin Candea prin RAR Timis

Cu toate că liberalul Cosmin Costa și-a anunțat în mai multe rânduri dispoziția de-a demisiona din funcția de șef al RAR Timiș, cei din PSD nu au reușit însă să-i găsească înlocuitor. Pentru acest post se bat fostul bișnițar Dorin Cândea și consilierul județean Deian Plavoșin. De altfel, a existat un vot al conducerii PSD Timiș în acest sens, Cândea câștigând la mustață, având și sprijinul șefului filialei, Titu Bojin.

În acest moment, Dorin Cândea este angajat al RAR, pe poziția șef regional (patru județe) al Organismului certificare sisteme. El nu este nici șef, dar nici subordonat lui Cosmin Costa. Cândea a mai condus instituția în timpul guvernării PDL, ajungând chiar director adjunct pe țară al RAR. În 2012, cu puține zile înainte de-a părăsi șefia RAR Timiș, el și-a angajat și soția în instituția din care încearcă acum să facă o afacere de familie. Mai exact – susțin surse din sistem – el își dorește funcția lui Costa, urmând să-și aducă nevasta pe actualul său post. Aceleași surse susțin că angajații din RAR Timiș sunt îngroziți de faptul că Dorin Cândea se va întoarce în poziția de șef.

Înainte de-a fi un vajnic PSD-ist, Cândea a fost membru cu funcții importante în PDL. De altfel, el a vrut să candideze pentru PDL la alegerile parlamentare din 2012 pe Colegiul VIII Deputați. N-a trecut însă prin furcile caudine ale Comisiei de integritate conduse de Monica Macovei, pentru probleme pe care o să le amintesc mai jos. Așa că omul s-a reorientat spre PSD, unde a fost primit cu brațele deschise. De fapt, celor care n-au altă treabă mai bună de făcut și îi ascultă balivernele le povestește cum și-a adus aportul decisv în victoria PSD la alegerile din 2012, în special a senatorului Matei Suciu. Printre cei care „pun botul” la aceste aiureli se numără chiar și Bojin, Cândea fiind o prezență constantă în biroul șefului CJ Timiș.

Cel mai interesant este că, în toamna anului 2011, deci exact cu un an înainte de alegerile parlamentare, Cândea era pentru liderii PSD Timiș un „infractor de drept comun. Era momentul în care a apărut informația că omul avea în spate o condamnare la pușcărie pentru trafic de mașini cu acte false. Pe atunci, Cândea era și consilier județean PDL și șef la RAR Timiș, deci lup pus de pază la stână. Vreo două conferințe de presă extraordinare au susținut atunci liderii PSD Timiș pe subiectul Cândea. Chiar Titu Bojin solicita excluderea sa din Consiliul Județean Timiș, fiind îngrijorat că stă la masă cu un penal. Deputatul PSD Sorin Grindeanu cerea chiar un boicot al consilierilor PSD până zboară Cândea din CJT. Iată însă că, trecând de la PDL la PSD, fostul „infractor” o fi trecut printr-o purificare, devenind persoana potrivită pentru a fi numită tot la RAR. Adică tot în zona traficului de mașini pentru care individul a fost condamnat.

Să mai spunem că acelaşi Cândea apare în dosarul DIICOT privindu-l pe capul mafiot Sergiu Băhăian, condamnat la închisoare pentru că ar fi comandat mai multe crime. Cândea s-ar fi bucurat de o sponsorizare a lui Băhăian în campania electorală din 2008. Și un mic amănunt de culoare. Până nu demult, fotografia de profil de pe pagina de Facebook a lui Cândea îl reprezenta pe… Al Capone.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago