Categories: Timp liber

O saptamana de film: Caravana TIFF ajunge la Timisoara / PROGRAM

O săptămână de filme, toate unul și unul, îi așteaptă pe timișoreni la Grădina de vară Capitol. Caravana TIFF ajunge pe 11 august în orașul de pe Bega și aduce cu ea producții interesante din țările UE și non-UE. Intrarea este liberă, cu excepția ultimelor două zile, când un bilet va costa 10 lei.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino poposește la Timișoara în perioada 11-17 august. În fiecare seară, de la ora 21.45, la Grădina de vară Capitol va putea fi văzut câte un film. „Caravana TIFF aduce în atenția publicului filme de succes şi este organizată în colaborare cu festivalurile de film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa. Alături de celelalte caravane din țările partenere, evenimentul ajută la dezvoltarea unor noi audiențe și oferă perspective în ceea ce privește vizibilitatea filmelor din sud-estul Europei”, spun organizatorii. La proiecțiile din perioada 11-15 august, intrarea este liberă. În weekend, accesul se va face cu bilete, care vor putea fi cumpărate în intervalul 13-17 august, de la intrarea în grădina de vară, între orele 20 și 22. Un bilet costă 10 lei. Mai multe detalii despre filme și program puteţi găsi aici și aici.

Program

Luni, 11 august
„With Mum/ Cu mama”, regia Faruk Lončarević. Sarajevo. Un deceniu după război. Berina, o tânără artistă introvertită, încearcă să-și salveze mama bolnavă de cancer în fază terminală prin ritualuri, magie, speranță.

Marți 12 august
„Nuntă în ofsaid”, regia Daniel Sánchez Arévalo. Ephraim, cel mai mic din cinci fraţi, îi cere colegei lui, Carla, în vârstă de zece ani, să se mărite cu el când vor împlini 18 ani. Opt ani mai târziu, cine s-ar fi gândit că Spania va juca finala Cupei Mondiale la fotbal în Africa de Sud, exact în ziua nunţii lor? Ephraim îşi reuneşte familia în această zi de catharsis naţional şi, cu întreaga ţară paralizată de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importantă provocare a vieţii: să se accepte aşa cum este.

Miercuri, 13 august
„Stockholm”, regia Rodrigo Sorogoyen. O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El îi mărturisește că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni nevinovate. Curând însă vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflicelor între sexe. „Stockholm” este câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014.

Joi, 14 august
„București, unde ești?”, regia Vlad Petri. La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

Vineri, 15 august
„Domnișoara Christina”, regia Alexandru Maftei. Ecranizare a binecunoscutei nuvele „Domnişoara Christina”, de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate. Va reuşi el să-şi salveze iubita şi sufletul din această confruntare întunecată?

Sâmbătă, 16 august
„#Selfie”, regia Cristina Iacob. În loc să stea acasă şi să înveţe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să-şi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin minte, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere ce doresc.

Duminică, 17 august
„Expresul zăpezii/ Snowpiercer”, regia Joon-ho Bong. În viitorul apropiat, un experiment destinat să micşoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheaţă şi ucide aproape toate fiinţele vii. Singurii supravieţuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din faţă al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizaţi se pregătesc de revoluţie…

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

5 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

5 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

5 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

8 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

8 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

8 ore ago