Oficial: Promisi de o luna, guvernul a alocat abia acum banii pentru spitalul de copii!

Banii de la guvern destinați spitalului de copii nu aveau cum să ajungă până acum în conturile primăriei! Asta, pentru că doar în ședința din 26 august s-a decis oficial transferul sumei de cinci milioane de lei de la Ministerul Sănătății la PMT. Cu acești bani se ajunge la zece milioane de lei, ceea ce reprezintă însă doar un sfert din suma necesară construirii noului de corp de clădire.

Pe 1 august, deputatul PSD Sorin Grindeannu anunța că, în ședința de guvern din ziua anterioară, fuseseră alocați bani pentru Spitalul „Louis Țurcanu”. „Pentru al doilea an la rând, noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara primește bani de la guvern. În ședința de ieri (31 iulie –n.r.) Guvernul României a alocat o primă tranșă, de 5 milioane de RON, pentru demararea construcției, semn că Timișoara nu este tratată cu spatele de către guvernanți, așa cum încearcă anumiți politicieni să acrediteze această idee”, spunea președintele PSD Timiș. Banii n-au ajuns încă în conturile PMT și, de fapt, era destul de greu, dacă nu imposibil, să se întâmple acest lucru. Nu de alta, dar abia în ședința executivului din 26 august suma respectivă a fost alocată, cu subiect și predicat, spitalului timișorean.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței executivului s-a aflat, marți, și o hotărâre „pentru modificarea anexei nr. 1 la HG nr. 300/2014 pentru aprobarea sumelor care se alocă prin transfer spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale”. Prin acest act normativ se transferă suma de cinci milioane de lei din bugetul aprobat pe anul 2014 al Ministerului Sănătății, „către bugetul local al municipiului Timișoara, pentru extinderea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Louis Țurcanu»”.

Lucrările la spitalul de copii au început în luna iunie, cu bani din bugetul local, și ar trebui finalizate în mai 2016. Noul corp al spitalului de copii va avea parter și șase etaje și costă 39,3 milioane de lei. În bugetul local a fost prevăzută deja, pentru acest an, suma de cinci milioane de lei și este posibilă o rectificare în toamnă. Conform primarului Nicolae Robu, până acum au fost plătite lucrări de peste un milion de lei. În această săptămână ar trebui finalizată demolarea vechiului corp de clădire aflat în locul în care se va ridica noul imobil.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

31 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago