Categories: Invatamant

Pe motiv de santier, liceele Calderon, Lenau si Loga vor functiona pe raspunderea directorilor

Trei dintre liceele de top ale Timișoarei vor funcționa în anul școlar 2014/2015 fără autorizație! Este vorba despre Calderon, Lenau și Loga, unde sunt în plină desfășurare diverse lucrări de reabilitare. E posibil să fie nevoie și de mutarea elevilor, dar momentan acest lucru este sigur doar în cazul liceului german.

În județul Timiș sunt, în acest moment, 31 de unități școlare neautorizate. O parte dintre ele nu au nicio șansă să obțină acest act. „15 dintre acestea pot fi autorizate, dar trebuie depuse documentațiile în zilele următoare, iar restul nu au nicio șansă, din cauza lipsei apei curente. Asta nu înseamnă că ele se vor închide, ci vor funcționa pe responsabilitatea directorului, respectiv a primăriei, care va încerca să asigure apa potabilă pentru acești copii. Școlile sunt în general în niște zone izolate și, pentru un număr foarte mic de copii, trebuie făcute niște investiții însemnate. Vorbim în general de localități sărace, care singure nu vor putea rezolva această problemă în viitorul apropiat. Soluția este să acceseze fonduri”, explică inspectorul școlar general adjunct Halasz Ferenc.

Surpriza viitorului an școlar este lipsa autorizațiilor de funcționare pentru trei dintre cele mai importante unități de învățământ din Timișoara: liceele Lenau, Loga și Calderon. „Au avut această autorizație, dar probabil din cauza lucrărilor care se vor executa acolo pe parcursul anului școlar o vor pierde. La aceste licee se fac niște reabilitări ample, care nu pot fi terminate într-o vacanță școlară”, mai spune Halasz. Conform acestuia, temporar, unele clase ar putea fi nevoite să se mute în alte unități de învățământ. „Numai la Lenau se pune acum problema mutării unor clase. Fiecare director trebuie să găseascăo soluție și, dacă se împotmolește, poate fi ajutat și de inspectorat. Eu cred că acest sacrificiu merită, dacă școala între timp este pusă la punct și, de aici încolo, ani de zile nu vor mai fi probleme”, susține inspectorul școlar general. Clasele de la Lenau se vor muta în fostele spații ale RATT de pe Intrarea Doinei, unde sunt aproape de finalizare lucrările de amenajare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago