Categories: Partide

Au fugit de la Grapini la Robu: sefii tineretului conservator s-au facut liberali

PNL a făcut rost de membri noi. Nu este vorba de aleși locali, ci de câțiva „oameni de dreapta” care au plecat din organizația de tineret a Partidului Conservator. În fruntea listei celor mutați se află fostul președinte și secretarul Tineretului Conservator.

Fostul președinte al Tineretului Conservator Timiș, Cosmin Mirișan, și secretarul Daniel Maxim s-au „transferat” la liberali. Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, i-a primit cu brațele deschise și susține că motivul divorțului a fost direcția de stânga pe care a luat-o PC. „Președintele și secretarul general de la Tineretul Conservator au ales să plece din PC și să ni se alăture, împreună cu alți membri ai conducerii și alți tineri. Vreau să scot în evidență că tinerii nu pot fi păcăliți așa de ușor cum cred unii. Acești tineri și colegii lor s-au dus în PC știind că merg la un partid de centru-dreapta. Au constatat că au ajuns la un partid de o cu totul altă natură și au decis să își păstreze convingerile și să rămână pe dreapta. Eu le spun bun venit în PNL”, a declarat Robu.

Cosmin Mirișan este jurist și este în PC din anul 2012. A ajuns președinte al organizației de tineret la doar câteva luni după ce s-a înscris în partid, dar a lucrat în campania de la alegerile parlamentare din 2008, pentru Maria Grapini. Pe atunci avea planuri mari, dar între timp că s-a răzgândit. „Nu m-am regăsit în organizația partidului. Am intrat in PC cu suflet, sunt un om de dreapta și rămân un om de dreapta. De aceea mi se pare că e cea mai bună decizie”, a spus acesta. Daniel Maxim a mărturisit că a plecat din PC din motive personale. „Motivul meu este unul mai mult personal pe care nu îl discut. Mă bucur că am venit alături de familia liberală. În fruntea partidului liberal se află un primar extraordinar si mă bucur că m-am alăturat acestei familii frumoase”, a declarat tânărul.

Maria Grapini, spun cei doi tineri, a aflat de plecarea lor și le-a respectat decizia. „A reacționat bine. Ne-am prezentat demisia, am avut o discuție cu dumneaei. Am rămas în relații bune. Este o decizie pe care am luat-o pentru noi… suntem tineri. Nu cred că are ce să îmi reproșeze. E decizia mea, nu mă poate lega de PC în niciun fel” a afirmat Mirișan. Cei doi au declarat că au adus în PNL mai mulți tineri, dar nu au vrut să spună exact câți. Teoria este susținută și de Marian Vasile, secretarul PNL Timiș, care spune că tinerii dau năvală în partid.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago