Primele migrații din din CL Timișoara pe baza ordonanței traseiștilor au dat apă la moară unei mai vechi discuții privind înlocuirea viceprimarului PSD Traian Stoia. Se știe, până acum s-a încercat doar debarcarea viceprimarului liberal Dan Diaconu, care a eșuat din cauza unui singur vot. (PSD-iștii se pare că-l caută și acum pe „trădătorul” care n-a votat pentru demiterea liberalului.)
Cu toate că se declară relaxat vizavi de o asemenea perspectivă, trimisul special al fraților Cristescu în primărie n-are cum să fie chiar așa liniștit. De altfel, el a spus că poate să-și facă la fel de bine treaba și din postura de consilier local, ca și din cea de viceprimar. O fi așa, dar atunci oare va mai putea scoate din primărie vrafuri de dosare pentru a le duce stăpânilor săi?
Chiar dacă a declarat că „momentul nu este prielnic” pentru schimbarea lui Stoia, nu cred că primarul Nicolae Robu a uitat foarte repede afrontul PSD, care i-a schimbat pupilul Marian Vasile din scaunul de vicepreședinte al CJ Timiș. Mai mult, a încercat să-i doboare și celălalt favorit, pe Dan Diaconu. Ca să nu mai spunem că Robu avea o relație extrem de tensionată cu Stoia, chiar și atunci când se pupa pe obraji cu șeful PSD Timiș, Titu Bojin. Astfel că nu e vorba de un „moment prielnic”, ci mai degrabă de numărul necesar de voturi pentru a-și duce la capăt demersul și a nu se face de râs, cum s-a întâmplat cu PSD și cozile sale de topor din PNȚCD. Dar care e situația în acest moment în consiliul local?
După ce doi consilieri PP-DD au trecut la liberali, iar al treilea la PSD, taberele din CLT par să se fi limpezit acum. Liberalii au acum opt consilieri, la care se adaugă cei cinci aleși ai PDL. Așadar, 13 dintr-un total 27 de consilieri. În tabăra cealaltă avem opt consilieri PSD plus doi de la PC. Tot aici îi putem pune pe țărăniștii Bogdan Herzog și Flavius Boncea, împrumutați de fostul primar Gheorghe Ciuhandu PSD-ului și fraților Cristescu. Director de liceu, deci aparținând de Inspectoratul Școlar PSD, Elena Wolf ar putea juca tot pe partea stângă. A făcut-o de altfel și la votul anti-Diaconu. Așadar, per total, același număr de 13 consilieri mari și lați.
Al 27-lea ales este fostul viceprimar țărănist Adrian Orza. Adică omul care poate să încline balanța într-o parte sau alta. În momentul votului anti-Diaconu nu s-a prezentat, adică l-a girat pe „vicele” liberal. De altfel, cel puțin în declarații, dar și în fapte, Orza a rămas pe poziții de dreapta, spre deosebire de colegii săi de partid care semnalizează dreapta, dar sunt văzuți tot timpul în birou la Stoia. Nu cu mult timp în urmă, Orza a afirmat că, așa cum n-a votat împotriva lui Diaconu, nu va participa nici la o încercare de schimbare a lui Stoia. Rămâne de văzut dacă va adopta această poziție și când va primi o ofertă de nerefuzat pentru alții. Și anume, un fotoliu de viceprimar. Totuși, aceste calcule sunt destul de relative și, așa cum un consilier a „trădat” pentru Diaconu, s-ar putea ca unul să „trădeze” și pentru Stoia. Și ar fi destule „motivații” în acest sens. Începând de la contracte cu statul oferite de PSD, până la stimulări venite dinspre Hotel Timișoara.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…