Plimbările cu minibuzul turistic sunt o idee bună, dar nu toamna. Timișorenii nu s-au înghesuit să plece în turul organizat miercuri de primărie, pentru Săptămâna Mobilității. De vină pentru lipsa de interes sunt, poate, și vremea nefavorabilă, dar și faptul că programul nu a fost făcut public decât marți. În stația de autobuz de la Catedrala Mitropolitană, Nicolae Robu a reușit să convingă totuși câțiva cetățeni să i se alăture în plimbare.
Minibuzele electrice ale primăriei au numere roșii, iar miercuri au pornit într-un tur de onoare prin oraș. Traseul pe care se vor deplasa acestea la cursele viitoare, pe bani, rămâne încă un mister, pentru că Nicolae Robu spune că încă nu s-a decis exact care sunt zonele din oraș care vor fi vizitate. Acesta așteaptă și sugestii pentru punerea la punct a traseului. În stația de la Catedrala Mitropolitană primarul le-a spus cetățenilor despre noua achiziție a municipalității, iar, în teorie, timișorenii sunt încântați. La plimbare nu au venit însă decât șase. „Reacția este pozitivă. Sunt încântat că oamenii primesc bine această ofertă. Aceste minibuze electrice au fost achiziționate, pe de-o parte, pentru timișorenii care doresc să facă un tur al orașului cu ele, pe de altă parte, pentru vizitatori. Traseul va fi interesant și suntem deschiși la îmbunătățiri dacă apar sugestii de mai bine. Când va fi finalizată reabilitarea centrului istoric, vom avea un traseu care va parcurge și străzile pietonale din centrul istoric. Aceste vehicule merg cu viteză mică, nu produc zgomot și nu produc poluare pentru că au motor electric și pot să treacă și pe străzile pietonale”, a spus Nicolae Robu.
Programul de funcționare al minibuzelor nu este nici el stabilit, dar primarul speră să fie utilizate tot anul, mai puțin în perioada de iarnă. „Presupun că de la începutul lunii martie și până în octombrie va fi interes. Atâta timp cât vremea e bună, ele vor rămâne în circulație. Vor funcționa în fiecare zi”, crede Robu. Odată definitivat traseul, cel mai probabil, vehiculele nu vor avea stații de oprire, iar circuitul complet va dura puțin peste o oră. „Nu știu cum a fost gândit de cei de la RATT, dar, în mod normal, așa ceva se face cu o plecare dintr-un punct și revenire în același punct. Nu exclud însă nici varianta cu stații. O să analizăm”, a mai spus primarul. O „tură” cu minibuzul va costa aproximativ 15 lei de persoană, dar pentru grupuri tariful va fi redus. Cei care i s-au alăturat primarului în călătoria de miercuri au beneficiat de o plimbare răcoroasă, dar… gratis.
Invalid Displayed Gallery
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…