Categories: Invatamant

Mizeria de la „Lenau” nu poate fi tolerata, seful ISJ Timis va cere explicatii de la directorul scolii

Unele dintre liceele de top din Timișoara au început noul an școlar în condiții jenante pentru un oraș cu pretenții. Este și cazul Liceului „Nikolaus Lenau”, unde lucrările de reabilitare au fost oprite, iar copiii au fost întâmpinați cu ferestre fără geamuri, pereți mâzgăliți și găinaț de porumbel pe pervazuri. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș spun că n-au ce face în cazul lucrărilor de amenajare, dar speră că directorii de licee au destul „tact” pentru a asigura curățenia.

La Liceul Lenau învață 1.500 de elevi, care au început școala în condiții greu de imaginat pentru anul 2014. Teoretic, imobilul este în reparații, dar de la sfârșitul anului precedent nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări. Firma care se ocupa de reamenajare a intrat în insolvență, iar șantierul a fost oprit. A început un nou proces birocratic pentru găsirea unui nou constructor, dar nuizeri se știe când vor începe lucrările propriu-zise. Inspectorul școlar general Aura Danielescu găsește situația relativ firească. „Sunt clădiri istorice și a fost foarte greu. De câte ori se aflau pe o listă eligibilă de finanțare, au fost documente și sincope pe care autoritățile locale nu au reușit să le depășească. Acum, spre bucuria noastră sunt cuprinse într-un program de finanțare, dar până la urmă este normal acest lucru. O procedură de reabilitare, odată ce începe, e normal să dureze și să nu se finalizeze imediat. (…) Unitățile de învățământ trebuie însă să se descurce în a-i proteja pe elevi și a le asigura spațiile optime pentru desfășurarea cursurilor”, spune Danielescu. Dincolo de ferestrele lipsă și de schelele care „învelesc” imobilul, în școală domnește însă mizeria. Pe pervazuri sunt grămezi de găinaț de porumbel, necurățate cu lunile. Inspectorul școlar general admite că această situație nu poate fi tolerată. „Este în mod evident o problemă. Conducerea școlii, cei care au atribuții administrative, ar fi trebuit în mod evident să se asigure că nu există asemenea situații. Eu sper că atât tact managerial au colegii mei, pentru a nu lăsa să se perpetueze. Nu e normal. O să iau legătura cu doamna director să văd cum explică”, mai spune Aura Danieleescu. Directorul Liceului Lenau este Elena Wolf, consilier local.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

30 de secunde ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

44 de minute ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

O oră ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

20 de ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

23 de ore ago