Categories: Invatamant

O parte din Liceul „Lenau” se muta, de luni, pe Intrarea Doinei, desi santierul nu e gata / FOTO

Elevii din clasele V-VIII de la Liceul Lenau își vor ține cursurile, de săptămâna viitoare, în hala și fostul centrul de bilete ale RATT, pe Intrarea Doinei, reabilitate de primărie. Mutarea ar fi trebuit să se producă de la 15 septembrie. Șantierul din curte nu este gata nici acum.

În septembrie 2013, primarul Nicolae Robu anunţa că, la Liceul Lenau, vor fi amenajate mai multe săli de clasă în internatul școlii, dar și în spațiul RATT de pe Intrarea Doinei, acolo unde erau distribuite, pe vremuri, abonamentele pentru pensionari. La un an de la acel moment, elevii de la liceul german se vor muta acolo. Mutarea se va produce în plin șantier. Clădirile sunt gata, dar curtea nu, pavelele nefiind montate decât pe o bucată. Vineri după-amiază, muncitorii erau în plină acțiune, dar e destul de greu de crezut că vor termina până luni dimineață. În plus, în spatele imobilului renovat integral tronează încă munți de moloz și sunt aruncate niște ferestre vechi.

„S-au finalizat lucrările interioare, de construcţie, de finisaje şi de pavare pentru curtea din faţă la noile corpuri de clădiri ale Liceului «Lenau» de pe Intrarea Doinei. Astfel, de luni, clasele V-VII vor funcţiona în noile cădiri şi pe parcursul săptămânii viitoare probabil că şi clasa a VIII-a. Sunt 16 săli de clasă, într-o o clădire nouă, realizată pe structura fostei hale din proprietatea RATT. Poate cel mai important lucru este că, de săptămâna viitoare, elevii vor avea cursuri doar într-un singur schimb. Este un obiectiv pe care ni l-am asumat şi pe care încercăm să îl ducem la bun sfârşit la toate şcolile din Timişoara”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu. Conform acestuia, în partea din spate, complet neamenajată în momentul de față, urmeaz să fie amenajat un teren de sport. „Mobilierul a fost aşezat şi curăţenia a fost făcută în cursul acestei săptămâni. Mobilierul provine din donaţii din Germania. Cred că se vor găsi acolo condiţii excelente de studiu pentru toţi elevii”, a mai spus Diaconu. Elevii de la Lenau au început școala în vechiul sediu de pe str. Gh. Lazăr, într-o clădire parțial fără ferestre și în foarte multă mizerie acumulată peste vară.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago