Categories: Primăria Timişoara

Peste 500 de apartamente din Calea Sagului, reabilitate termic pe bani europeni

Alte șase blocuri, cu peste 500 de apartamente, au fost acceptate la finanțare pentru reabilitare termică. Contractul a fost semnat luni de primarul Nicolae Robu și Sorin Maxim, directorul ADR Vest. A mai rămas de semnat un singur contract din cele cinci depuse de municipalitate, însă nu se știe când vor putea începe efectiv lucrările.

Proiectul semnat luni de primarul Nicolae Robu și Sorin Maxim, directorul de la ADR Vest, include șase blocuri și are o valoare de 8.8 milioane de lei, din care puțin peste cinci milioane nerambursabili. Este vorba despre imobilele situate pe Calea Șagului 83, Calea Șagului 1-5, Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 79, Calea Șagului 24, Calea Șagului 38 și Calea Șagului 52. În cele șase blocuri locuiesc 502 familii cu un venit mediu lunar de sub 350 de euro. În aceste condiții, finanțarea europeană este de 60%, iar consiliul local și asociațiile de proprietari vor pune câte 20%.

Până acum au fost semnate alte patru proiecte, care include în total 26 de blocuri, cu aproape 1.500 de apartamente. Suma totală prevăzută pentru reabilitarea acestora este de peste 6,2 milioane de euro. A mai rămas de semnat un singur proiect. În total, au depus dosare pentru a primi bani de reabilitare 51 de blocuri situate pe arterele principale. Nu se știe însă când vor începe efectiv lucrările, deoarece caietul de sarcini ar putea fi publicat pe SEAP abia în această săptămână. „La licitații știi când pornești, dar nu știi când se încheie. Cele 12 luni date ca termen pentru implementarea proiectelor «curg» de la data semnării contractului. Noi suntem interesați să se încheie cât mai repede procedura de licitație”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago