Turnul de apă din Fabric se macină încet, dar sigur. Lăsat în paragină, imobilul este un adevărat pericol public, pentru că, la fiecare adiere de vânt, țiglele zboară în toate părțile. Turnul este, teoretic, în proprietatea primăriei, fiind dat în administrare unei societăți comerciale. Actele însă nu s-au găsit. Între timp, deși propus pentru a fi transformat în restaurant, turnul din Iosefin e tot în stand by.
Viceprimarul Traian Stoia a găsit un nou obiectiv de care să se ocupe. Este vorba despre un al doilea turn de apă lăsat în paragină, cel de pe str. Samuil Micu 16, colț cu Lorena. „Administrarea acestui monument a fost acordată probabil de primărie, deși nu găsim urme în arhivă, către Fabrica 1 Iunie. Învelitoarea de țiglă este deteriorată, dar structura nu este afectată. Trebuie făcută igienizarea, noi am făcut somație către 1 Iunie”, spune Stoia. Conform acestuia, turnul se transformă într-un adevărat pericol de fiecare dată când bate vântul. „Oamenii din zonă spun că bucăți de țiglă de pe turn sunt aruncate în curți și pe carosabil, existând riscul producerii unor accidente. În 2013, societatea care administrează clădirea a fost somată să remediere, reușindu-se doar înlocuirea câtorva geamuri”, susține viceprimarul.
Stoia nu a văzut însă actul prin care s-a încredințat administrarea clădirii către 1 Iunie. „Trebuie să existe, dar n-am fost destul de deștepți să-l găsim încă. Ei abia așteaptă să scape de o grijă, nu prea înțeleg de ce au fost dispuși să-l preia. Primăria ar trebui să-l ia înapoi, pentru a putea investi. Cred că în următorul plen vom putea propune ridicarea administrării, dacă găsim actele”, spune social-democratul. Turnul de apă a fost construit în perioada 1912-1914. Pe de altă parte, situația turnului de apă de pe strada Barițiu – despre care Stoia spunea, în primăvară, că vrea să fie transformat în cafenea sau restaurant – e tot incertă. Conform viceprimarului, ar fi „aproape gata” documentele de licitație. Primarul Nicolae Robu nu știe dacă turnul este într-adevăr al municipalității, dar spune că Stoia ar trebui să ofere și soluții, nu doar enunțuri. „E resortul viceprimarului Stoia, dacă a declarat asta, înseamnă că așa este. În doi ani m-aș fi așteptat să fie rezolvată această problemă, dar eu aștept soluții. Dacă facem numai enunțuri de probleme nu ajungem niciunde. Noi, cei care lucram în municipalitate, trebuie să venim cu soluții”, a declarat edilul.
Invalid Displayed Gallery
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…