Sâmbătă dimineața, într-o ședință organizată pe șest, filiala PMP Timiș și-a ales noua conducere după o perioadă de interimat asigurată de Daniel Funeriu. Mai mulți membri ai filialei, printre care fostul vicepreședinte Marius Popescu, susțin că alegerile au fost nestatutare. Noul președinte al PMP Timiș este acum Roxana Iliescu, considerată pupila lui Funeriu.
Filiala PMP Timiș a intrat în vrie în momentul în care fosta conducere a plecat în bloc la PNL. O altă scindare a avut loc în momentul în care s-a schimbat candidatul la președinția României, Cristian Diaconescu fiind înlocuit de Elena Udrea. După plecarea fostei conduceri la PNL, filiala a fost condusă cu titlu de interimat de Daniel Funeriu. Dar nu direct, ci prin telefon sau Facebook. Cea mai puternică organizație a rămas cea din Lugoj, al cărei președinte era Marius Daniel Popescu, totodată vicepreședinte al organizației județene. Popescu și-a exprimat public dezacordul față de candidatura Elenei Udrea, așa că a fost tras pe linie moartă. Popescu afirmă că alegerile de sâmbătă au fost fraudate și nestaturare. La ele n-au participat, așa cum s-a anunțat inițial, nici Elena Udrea, nici Gelu Vișan, secretar general adjunct al PMP.
„Astăzi la Timișoara s-a înființat prima organizație a PCR Timiș, sub înaltul patronaj al domnului Funeriu. Azi au avut loc alegeri județene nestatutare, fraudate și fără cvorum și care încală statutul PMP în vigoare. Azi s-au ales soțul cu soția (Simona Regea și Cătălin Regea), logodnicul cu logodnica (Lucian Gheorghe și Daniela Constantin), iar juvetele de Daniel Funeriu și-a propus pupila și a votat-o în persoana doamnei sau domnișoarei Roxana Iliescu”, scrie Popescu într-un mail pe care l-a trimis mai multor lideri naționali ai PMP. El a afirmat că la alegeri au participat în jur de 60-70 de persoane, în contextul în care organizația numără 580 de membri. Mai mult, ar fi candidat la funcții de conducere oameni care nici măcar nu sunt membri de partid, dând ca exemple pe Lucian Dan și Emanuel Harcega. La alegeri n-au fost nici măcar cabine de vot, totul fiind făcut la vedere. Mai mult, deși statutul cere să existe cel puțin zece organizații locale, PMP Timiș mai are acum organizații doar la Lugoj și Săcălaz. Popescu afirmă că a adunat 78 de semnături ale unor membri care au refuzat să încalce statul la aceste alegeri. „Noi îi dorim «succesuri» domnului Funeriu și echipei sale de saltimbanci și așteptăm cu drag să le vedem rezultatele”, a mai arătat Popescu în mailul trimis liderilor partidului.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…