Categories: Primăria Timişoara

Strada Orion, cu parcari ca-n Germania si piste de biciclete ca-n Romania / FOTO

Strada Orion are de acum oficial două benzi, pe care se circulă în ambele sensuri, dar și 250 de locuri noi de parcare. Există și piste de biciclete, însă, din cauza garajelor, acestea încep și se termină brusc. Primarul Nicolae Robu e însă mulțumit că oamenii pot acum să-și parcheze mașinile ca-n… Germania.

Amenajarea străzii Orion a fost inaugurată, marți, de primarul Nicolae Robu, care și-a reluat cu această ocazie și vizitele „de lucru” cu public. Este vorba despre circa 600 de metri de asfalt nou-nouț, pe două benzi, astfel că pe stradă se va circula, de acum încolo, în ambele sensuri. „Aici nu exista parcare, nu existau trotuare pe partea aceea, nu existau piste de bicicliști pe nicio parte. S-a făcut lărgirea străzii, încât să aibă două benzi (…) Am ținut să avem piste de biciclete și trebuie remarcat faptul că sunt piste frumoase și trotuarele sunt destul de largi peste tot”, a declarat edilul.

Totuși, lucrarea nu a ieșit 100% cum ar fi vrut acesta. „Din păcate, nu am putut avea continuitate la trotuar și la pista de biciclete, pentru că aceste baterii de garaje sunt încă pe poziții. Oamenii nu au renunțat la ele, nu s-a demolat niciun garaj. Proprietarii ar fi avut obligația ca în 30 de zile de când i-am notificat să și le desființeze. Municipalitatea avea obligația să-i despăgubească, pentru că prevede contractul așa ceva. Sunt contracte prost făcute la vremea la care au fost întocmite, dar noi le respectăm. Urmează procedura de negociere, însă ea se putea desfășura și cu garajele lipsă”, a explicat Robu. Din cauza acestor neajunsuri, pistele de biciclete încep și se termină fără noimă pe o porțiune din stradă.

Vestea bună pentru locuitorii din zonă este că aceștia au acum la dispoziție 250 de locuri de parcare. „Cred că este o plăcere pentru oricine să vadă cum stau toate mașinile aliniate, asa cum spun cetățenii din zona, ca-n Germania. Întâmplător am început de aici, că trebuie să începem de undeva”, a mai spus Robu, după ce a fost întrebat de ce au început astfel de lucrări chiar în zona în care stă el.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago