Trei studenți timișoreni cu idei inedite au ajuns în semifinalele concursului internațional Electrolux Design Lab. Cei trei sunt în competiție cu tineri inventatori din întreaga lume. Pentru a-i susține, puteți să le votați proiectele până pe 15 octombrie. Mai mult, cei care votează pot câștiga o excursie la Paris.
Concursul Electrolux Design Lab a ajuns în faza semifinalelor, care se apropie și ele de final. Acum a venit momentul ca trei studenți din Timișoara să fie susținuți de români, care pot fi recompensați cu o excursie de două persoane la Paris. Tot ce trebuie să faceți este să votați aici, iar apoi, după validarea votului, să răspundeți la întrebarea „Ce înseamnă o locuință sănătoasă pentru tine?”. Cel mai bun răspuns va fi premiat. Câștigătorii concursului vor fi cazați gratuit în Paris pentru două nopți, dar vor fi invitați să participe și la Gala Electrolux Design Lab din 12 noiembrie.
Cei trei tineri care s-au calificat în semifinale sunt Sorina Rășteanu, Ștefan Bogdan și Ovidiu Subțire. Proiectele acestora s-au bucurat de foarte mult succes în etapele anterioare, fiind primele în topul preferințelor publicului. Acum, tinerii inventatori au șansa să ajungă și mai aproape de premiul „People’s Choice Winner”, care constă în 1.000 de euro. De asemenea, proiectele înscrise în semifinale concurează pentru premiul inițial al competiției Elecrolux Design Lab, un internship plătit, de șase luni, la un centru de design global Electrolux și 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul trei, de 2.000 de euro.
„Set to Mimic” este proiectul lui Sorinei Rășteanu, care constă într-un sistem inteligent care reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial și transmite această informație către un microcip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este poftă, deși, de fapt, consumă alte alimente. Proiectul „Instant Cleaning Glove”, al lui Ștefan Bogdan, îmbină nanotehnologia, ultrasunetele și apa, într-o soluție rapidă de a elimina petele de pe haine. Conceptul „Garden Pod”, al lui Ovidiu Subțire, reprezintă o seră modulară care crește plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentare organice pentru compost, lumină solară și umiditate.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…