Categories: Primăria Timişoara

Un parc nou in zona Soarelui, dar numai daca vrea guvernul

Dacă ar avea hotărâre de guvern pe care o așteaptă de doi ani, Primăria Timișoara ar face un nou parc în zona Soarelui. Acesta ar urma să fie amenajat pe o parte din imensul teren viran cuprins între strada Orion și sensul giratoriu de la AEM. Momentan însă, unele interese oculte ar pune piedică acestor planuri.

Pe porțiunea dintre strada Orion și sensul giratoriu de la AEM există, de ani buni, un teren viran, o adevărată „șerpărie” pentru a cărei traversare îți trebuie o doză bună de curaj. Locul arată cu atât mai dezolant cu cât amenajarea străzii Orion s-a încheiat. Primarul Nicolae Robu admite că asta e o problemă pe care n-a investigat-o prea atent până acum. „O parte dintre terenuri sunt ale primăriei, acum am cerut o informare după verificări foarte atente, altele sunt alte statului român. Din păcate, este plin oraşul de proprietăţi ale statului române, pe care noi vrem să le trecem în patrimoniul municipalităţii pentru a ne putea ocupa de ele. De doi ani aşteptăm o hotărâre de guvern, am făcut nenumărate diligenţe şi nu ştiu din ce motive nu se dă curs acestora. Nu exclud interese oculte. Dacă aceste proprietăţi ar trece în patrimoniul municipalităţii, evident că n-ar mai putea fi înşfăcate de unul sau de altul. Aşa, în relaţia cu diverse ministere, cu structuri mai abstracte, mai la distanţă de Timişoara, probabil că unii speră că vor ajunge să şi le însuşească”, explică Robu harababura. Primarul are însă planuri pentru zonă, din momentul în care va fi rezolvată necunoscuta imobiliară. „Aici vrem să amenajăm, cel puţin pe o parte din terenul acesta, un spaţiu verde, de la strada Orion înspre AEM – un parc cu locuri de joacă… Nu pe toată porţiunea, pentru că este imensă. Nici nu este în totalitate al nostru terenul, se pare. Aştept să mi se prezinte informarea detaliată”, a declarat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago