Categories: Sănătate

Banicioiu stie cum ar putea avea Timisoara spital regional

Spitalul Judeţean din Timişoara este un model pentru alte spitale din ţară. Asta susține ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a vizitat, joi, unitatea sanitară. El a promis o suplimentare masivă de fonduri și a spus că Timișoara va fi prioritară la construirea unui nou spital regional.

Nicolae Bănicioiu a venit la Timișoara însoțit de secretarul de stat Dorel Săndesc. Oficialul MS s-a declarat mulțumit de ceea ce a găsit la SCJUT și a anunțat că spitalul va primi bani în plus, atât pentru echipamente medicale, cât și pentru tratamentul bolnavilor. „Pentru echipamente avem alocaţi de la ultima rectificare în jur de două milioane de lei pentru aparatură medicală, urmând a suplimenta cu încă cinci milioane – m-au convins colegii că de atât este necesar. De asemenea, pentru programul pacientului critic pe ATI, suplimentăm bugetul cu încă 2,5 milioane de lei. Pentru Unitatea de Primiri Urgenţe am alocat un buget de 9,5 milioane de lei şi sper să reuşim să acoperim toate cheltuielile de acolo”, a declarat Bănicioiu.

Ministrul a mai precizat că în această lună vor ajunge la Judeţean şi 1,6 milioane de lei pentru programul naţional pentru tratamentul accidentului vascular cerebral. Totodată, spitalul ar putea achiziţiona, prin fonduri europene, încă un angiograf performant. „Este un proiect pe fonduri europene pe care îl facem în momentul de faţă, astfel încât şi Spitalul Judeţean din Timişoara poate să aplice şi să beneficieze de încă un angiograf performant care va rezolva multe probleme de sănătate cardiovasculare”, a mai spus oficialul. Interesant este că Nicolae Bănicioiu susține că apelul făcut de preşedintele CJ, Titu Bojin, referitor la construirea unui spital regional la Timișoara, este considerat prioritar și urmează să fie introdus un memorandum la guvern pe această temă, pentru un parteneriat public-privat. Premierul Victor Ponta a declarat, de mai multe ori, că vor avea prioritate la construirea de astfel de spitale orașele Cluj Napoca, Craiova și Iași.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

20 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago