Categories: Primăria Timişoara

Circ cu spatii verzi si… etnobotanice, in plenul CL Timisoara!

Proiectele introduse în ultimul moment pe ordinea de zi a plenului CL Timișoara i-au făcut pe aleșii locali să se certe aproape o oră. Grupul PSD a anunțat că nu va vota niciun proiect de pe ordinea de zi suplimentară, iar din acel moment a început o dezbatere care a ajuns până la… magazinele de etnobotanice!

Din startul ședinței de joi, consilierul Alfred Simonis a spus că grupul PSD nu intenționează să voteze niciun proiect din cele 13 apărute pe ordinea de zi suplimentară. Motivul, același ca și la precedentele plenuri: proiectele apar în ultimul moment și consilierii nu au timp să le citească. Culmea este că pe lista „suplimentarelor” apărea, la ultima poziție, și proiectul privind stabilirea modalității de gestiune a spațiilor verzi, poate cel mai important dintre toate, situația fiind critică. S-au arătat deranjați de „suplimentarele” care li se bagă pe gât la fiecare plen și proaspeții independenți Adrian Orza și Bogdan Herzog, cel din urmă exprimându-se foarte plastic: „Noi trebuie să analizăm în comisii, nu venim aici ca să luăm picioare în fund de la primarul Robu”. În aceeași notă, social-democratul Daniel Idolu i-a spus edilului și că e aproape convins că nici măcar el nu știe exact ce conțin actele pe care le pregătesc funcționarii primăriei!

„Eu sunt un fel de paratrăsnet. Sunt dispus să încasez în continuare, dar să meargă Timișoara. Retrag opt din cele 13 proiecte. Insist să le votați pe cele cinci rămase”, a spus Robu, căruia Radu Țoancă (PSD) i-a replicat că social-democrații sunt dispuși să le voteze pe toate, dar… săptămâna viitoare! „Eu am venit cu o ofertă și dacă grupul PSD nu vrea să voteze pentru finanțarea pe fonduri europene a reabilitării liceelor Loga si Lenau, pentru lărgirea la patru benzi a străzii Podeanu și nici pentru a da o șansă rezolvării cât mai grabnice a problemei critice de la Horticultura… aceasta este poziția PSD”, a revenit primarul. După ce s-a contrat de câteva ori cu Alfred Simonis, care s-a certat și cu președintele de ședință Ștefan Sandu, de undeva din neant, Robu i-a transmis directorului Poliției Locale, Dorel Cojan, prezent și el în sală, facă din nou controale la… magazinele de etnobotanice!

Discuția a redevenit serioasă și, apostrofat de Adrian Orza că a lăsat pe ultima sută de metri proiectul legat de întreținerea spațiilor verzi, Robu a explicat, din nou, că situația juridică este foarte complicată. „Nu s-a știut cum să se facă. Adresa venită din partea prefectului a determinat o revizuire. Juriștii noștri au un punct de vedere, cei ai prefecturii, altul, cei de la Curtea de Conturi, altul. Am tot lucrat pe documente”, a spus edilul. Până la urmă, s-a votat proiect cu proiect, iar șase din cele 13 au fost respinse de pe lista suplimentarelor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago