Categories: Economic

Firme banatene, prezente la o noua editie a expozitiei „Made in Banat”, la Pancevo (P)

În perioada 22 – 24 octombrie, zece firme bănățene interesate să obţină marca „Made in Banat” au participat la cea de-a treia ediție a expoziției Made in Banat, desfășurată la Pančevo în cadrul Expoziției Economice destinată susținerii și dezvoltării antreprenoriale și promovării întreprinderilor mici și mijlocii din regiune.

Evenimentul face parte din activitățile Proiectului “Made in Banat”, finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România–Republica Serbia şi derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de partener coordonator împreună cu Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiș (ADETIM), Camera Economică Regională Pančevo, Camera Economică Regională Zrenjanin şi Camera Economică Regională Kikinda. Din Banatul românesc au fost prezente Uzinele Textile Timișoara (țesături din bumbac, confecții de casă, echipamente de lucru și medicale), Euroliv (rochii de mireasă), Prospero (brutărie, patiserie, cofetărie), Cori Delis (patiserie, cofetărie), Sercol (articole din lemn, ustensile de bucătărie), Pixel Cargo (transport marfă), Mosaico Alfetta (servicii hoteliere), Mentor Plus (apicultură), Bentley Romania (crotalii vizuale și electronice pentru identificarea animalelor), Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin (soiuri și hibrizi pentru cultura mare), interesate să primească marca „Made in Banat”, dar și să pătrundă pe piața din Serbia.

„Participarea noastră ca partener la implementarea proiectului «Made in Banat» este foarte importantă pentru promovarea produselor locale, în special cele agro-alimentare. Am încredere că acest brand va conduce la creșterea competitivității firmelor și a conștinței comunităților din regiune de a cumpăra produse sub marca «Made in Banat», lucru care va sprijini dezvoltarea unei economii sustenabile în regiunea transfrontalieră”, a declarat Dragan Bosilj, președintele CCI Pančevo. Pe perioada expoziției, firmele au avut posibilitatea de a participa la o serie de acțiuni conexe: seminarii tematice, prezentări, produse și servicii. De asemenea, pe întreaga durată a expoziției, firmele au fost contactate de firme din Serbia pentru detalii privind posibile colaborări.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener coordonator al Proiectului „Made in Banat”, organizează, în perioada 30 – 31 octombrie, în Sala Bega a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, un workshop cu tema „Managementul resurselor umane”. La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți de firme, în particular IMM-uri, care realizează produse tradiționale și /sau oferă servicii specifice regiunii Banatului istoric, potențiali candidați la marca „Made in Romania”. Workshop-ul se înscrie în acțiunile organizate în cadrul Proiectului „Made in Banat” al cărui obiectiv general este creșterea competitivității IMM-urilor care realizează produse/servicii specifice regiunii, din Romania și Serbia.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago