Categories: Primăria Timişoara

Satui de invazia de proiecte suplimentare, consilierii PSD l-au lasat pe Robu fara cvorum

Lupta politică se ascute în Consiliul Local Timișoara. Plenul de joi a avut două părți total diferite. În prima, consilierii s-au certat zeci de minute, iar în cea de-a doua a fost o liniște totală. Asta, și pentru că social-democrații au părăsit ședința.

În prima parte a ședinței CL, consilierii s-au certat zgomotos pe tema introducerii pe ordinea de zi a prea multor proiecte suplimentare, pe care opoziția de la PSD, sprijinită la acest capitol și de independenți, susține că nu le poate parcurge în timp util. Pe lista „suplimentarelor” de joi s-au regăsi 13 proiecte, pe care social-democrații, prin vocea lui Alfred Simonis, au anunțat că nu le vor vota. Apoi s-a dezbătut intens plângerea prealabilă a Prefecturii Timiș referitoare la hotărârea care prevede posibilitatea de încredințare directă a întreținerii spațiilor verzi către Horticultura. După aproape două ore de dezbateri și vot la foc automat pe ordinea de zi normală, s-a luat o pauză. La revenirea în sala de consiliu… stupoare pentru primarul Nicolae Robu! Social-democrații plecaseră! În aceste condiții, cu doar 16 consilieri, un proiect de patrimoniu și cel referitor la întreținerea spațiilor verzi, de altfel cel mai important, nu au putut fi supuse la vot. Celelalte patru rămase pe lista de suplimentare, inclusiv unul referitor la o rectificare bugetară, au trecut. „Consilierii PSD probabil că au campanie electorală, de aceea au plecat de la ședință. Nu-i interesează problemele orașului, ăsta este PSD. Nu înțeleg că alegătorii i-au trimis în CL pentru a le apăra interesele. Ei fac un joc pur politic”, a spus primarul Nicolae Robu. În aceste condiții, săptămâna viitoare, este așteptat un nou plen. Social-democrații au anunțat că sunt dispuși să revină în „bănci” chiar marți, pentru a nu se spune că se împotrivesc proiectelor de interes local.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

50 de minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

55 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

4 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago