Categories: Primăria Timişoara

SDM, de la oaia neagra la perla coroanei, in doar un an

Criticată și dată de mai multe ori drept exemplu la categoria „așa nu”, Societatea de Drumuri Municipale s-ar putea face stăpână absolută pe reabilitarea șoselelor din Timișoara. Asta susține primarul Nicolae Robu, care spune că la SDM nu lipsesc decât… loialitatea și hărnicia.

19 august 2013. „Pe două şantiere majore în care Societatea de Drumuri Municipale este angrenată (…) lucrurile se mişcă foarte greu. Devine inexplicabil ce se întâmplă la SDM (…) SDM a câştigat licitaţii la Primăria Timişoara şi în judeţ, în mod corect şi legal, la preţurile cele mai mici, însă prezenţa lor pe teren este total sfidătoare” – viceprimarul Dan Diaconu.

22 august 2013. „Sunt total nemulțumit de șantierele unde lucrează SDM. Putem merge până la destituirea conducerii, dacă firma nu îşi dovedeşte capacitatea de a-şi onora lucrările asumate. Ne-am bucurat când SDM a venit cu oferte foarte bine întocmite şi a câştigat la licitaţie foarte multe lucrări. Vor avea însă de tras ponoase, pentru că vom veni cu sancţiuni drastice, inclusiv cu rezilierea contractelor” – primarul Nicolae Robu.

26 ianuarie 2014. „SDM este o societate cu resurse și specialiști foarte buni, cu mare potențial. Mă aștept ca, în 2014, să facă dovada de bun management și hărnicie. Oricum au avut cele mai bune rezultate din istorie” – primarul Nicolae Robu.

23 aprilie 2014. „SDM a câștigat, de când sunt eu primar, multe licitații. Are potențial, poate veni cu oferte competitive și poate câștiga. SDM este capabilă să ducă la bun sfârșit lucrările, însă, din păcate, nu reușește să facă lucrul acesta prin auto-organizare competentă și performantă, ci mai mult prin intervenții pe care trebuie să le am personal, zilnic” – primarul Nicolae Robu.

30 septembrie 2014. „SDM are un potențial foarte ridicat de realizare a drumurilor. Are tot ce trebuie să fie o societate competitivă. Mai trebuie loialitate și hărnicie. Mă voi ocupa și de așa ceva” – primarul Nicolae Robu.

SDM ar putea primi, prin încredințare directă, reabilitarea tuturor drumurilor din Timișoara. Aceasta pare să fie dorința primarului Robu, care spune că este nevoie de o hotărâre a CL, care trebuie să decidă dacă un astfel de contract trebuie scos la licitație sau poate fi oferit firmei pe care o are în subordine. Ar mai însă și o altă problemă. În 2013, SDM a câștigat prin licitație jumătate din sectoarele orașului. Contractul are o durată de patru ani și o valoare de zece milioane de euro, fără TVA. Cealaltă jumătate a revenit altor două firme. În primăvara anului trecut, chiar înainte de Paște, CL vota o majorare de capital de aproximativ un milion de euro pentru SDM. Fără acei bani, firma primăriei ar fi fost nevoită să pună lacătul pe ușă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

11 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago