Categories: Prefectura Timiş

Vesti proaste pentru Horticultura, de la prefectura: nu se poate incredintare directa

Prefectul Eugen Dogariu îi transmite primarului Nicolae Robu să-și ia gândul de la încredințarea directă a serviciilor de întreținere a spațiilor verzi din Timișoara către SC Horticultura.Este vorba despre o societate comercială, nu de un serviciu public, așa că este obligatorie organizarea unei licitații. Problema ar urma să fie tranșată săptămâna viitoare, în consiliul local.

Contractele de întreținere a spațiilor verzi din Timișoara au expirat, iar de atunci parcurile au rămas în grija nimănui. Nicolae Robu ar vrea să facă atribuire directă către Horticultura, societate care a mai oferit astfel de servicii și în trecut. Prefectul Eugen Dogariu susține însă că firma nu întrunește cerințele legale pentru a primi acest contract, iar aleșii locali din consiliul local trebuie să rediscute problema. Conform lui Dogariu, un contract nu poate să fie atribuit direct, de către primărie, decât unui serviciu public, iar Horticultura nu intră în această categorie. Există și excepții, fiind nevoie de o licență de operare, dar Horticultura nu are o astfel de acreditare. „Considerăm că societatea comercială Horticultura nu se încadrează în excepțiile prevăzute de lege, pentru că nu este un operator, nedispunând de o licență, care nu ne-a fost comunicată și neavând un obiect de activitate strict pe acest domeniu. Din acest punct de vedere am rugat Consiliul Local Timișoara să ia aibă o discuție. (…) Între timp, recomand primăriei să facă licitație, pentru că din septembrie acele contracte nu mai există și ar fi fost frumos să fie licitate din timp”, a declarat Dogariu.

Primarul Nicolae Robu se apără cu o rezoluție a Curții de Conturi. „Curtea de Conturi are altă părere. Noi am ajuns în acest impas acum, că nu avem contract de service pentru întreținerea spațiilor verzi, datorită unei observații venite din partea Curții de Conturi. Curtea de Conturi ne-a cerut să luăm o decizie de principiu în CL, dacă facem atribuire directă către propriul operator sau dacă scoatem la licitație, spunându-ne că dintotdeauna s-a procedat ilegal la PMT, dar până acum niciun auditor nu a observat. Ce să mai zic? Suntem într-o situație critică. Săptămâna viitoare voi convoca o ședință a CL, pentru a se lua această decizie de principiu. Ce va hotărî CL asta o se întâmple”, a declarat primarul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago