A doua confruntare (și ultima) dintre cei doi candidați la Președinția României a adus față în față doi oameni ceva mai bine pregătiți decât la primul duel. N-a mai existat senzația provizoratului precum în seara precedentă. Atenție, că au fost ceva mai bine pregătiți nu înseamnă însă că au fost și bine pregătiți. În final, a fost un ușor avantaj pentru Klaus Iohannis, insuficient însă pentru că el avea nevoie de o victorie clară. Iar la câtă muniție este despre Victor Ponta, „Neamțul” trebuia să câștige prin KO, dar n-a făcut-o.

Victor Ponta a venit la dezbatere mai puțin agresiv decât cu o seară în urmă, dar la fel de tupeist. Chiar de un tupeu incredibil. Pe principiul „Hoțul strigă hoțul”, Ponta l-a acuzat pe Iohannis că minte, este lozincard și îl imită pe Băsescu. Or, orice om cu mai mult de doi neuroni poate discerne cine e mai mincinos, cine abuzează în lozinci și – mai ales – cină imită mojiciile lui Băsescu. De altfel, s-a putut vedea că Ponta este obsedat de „maestrul” său Traian Băsescu, pomenindu-l de nenumărate ori. Întregul proiect de țară al lui Ponta și USL este că vom scăpa de Băsescu. Ceea ce oricum se întâmplă. Conducând guvernul din studiourile de televiziune, Ponta este mai hârșit în fața camerelor. Mai ales că a umblat la televiziuni unde putea spune orice fel de minciuni și prostii, fără să-l tragă nimeni de mânecă. A punctat deci la spontaneitate, la replici și la logoree. A ocolit însă răspunsurile la întrebările importante sau a parat cu minciuni.

De cealaltă parte, s-a văzut din nou că spontaneitatea nu este punctul forte al lui Iohannis. De aceea, el n-a sancționat prompt minciunile care ieșeau în cascadă din gura lui Ponta. Cum a fost aceea cu datele INS, dar mai ales cu plagiatul. Ponta n-a câștigat niciun proces privind acest subiect, așa cum s-a lăudat. Nu există nicio sentință a Justiției care să spună că Ponta a plagiat, dar nici că n-a plagiat. În schimb, mai multe comisii academice au dat verdictul exact: a plagiat. Adică a furat. Or, Iohannis trebuia să fie extrem de clar și să spună că nu poți da această țară pe mâna unui hoț și mincinos. A reușit însă să puncteze de mai multe ori, chiar puternic. De această dată a avut și materiale la el, unele chiar interesante.

Și totuși, Iohannis a ratat din nou să-l prezinte pe Ponta așa cum este. Gol, fără conținut și mitoman. Fiindcă Ponta are o mare problemă, probabil medicală. Așa cum un om obișunit are nevoie, pentru a trăi, de hrană, aer și apă, Ponta are nevoie în plus de minciună. Nu poate trăi, dacă nu minte. El minte și când îl întrebi cât este ceasul. Dacă printr-o minune – precum într-o cunoscută comedie („Liar, Liar”) – Ponta nu ar mai putea minți, totul s-ar transforma într-o tragedie. În câteva minute, n-ar mai avea aer și ar sucomba.

Share
Published by
Klaus si Viorel

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago