Jurnal de campanie – 2016 articole

Intre Ilar(e) si ridicol. Ce bunataturi ne promit candidatii

Intre Ilar(e) si ridicol. Ce bunataturi ne promit candidatii

Au trecut câteva zile din campania electorală pentru alegerile locale și deja promisiunile au curs cu toptanul. Indiscutabil, dacă doar o mică parte dintre ele ar fi puse în practică, viața timișenilor și timișorenilor va fi mai bună. De la banii timișenilor care vor rămâne în Timiș, la noi spitale, școli, parcări, centură etc. nimic nu lipsește.

PSD-istii iubesc jocul si voia buna pe bani publici, PNL-istii stau prost la decupat si memorie

Ce-ați zice de o șosea de centură privată? Nu se poate, dar v-o propune, că nu-l doare gura, un candidat la primărie. Știți cât de buni sunt banii publici pentru lansări electorale, dar numai dacă îl folosim ca să nu lăsăm orașul „pe mâna hoților”? Sunt perfecți, mai ales la Buziaș. Și stați să vedeți cum au crescut, ca la ora de lucru manual, liberalii numărul doamnelor candidat. Sunt doar primele două zile de campanie…

Ponta – un Basescu mai mic, mai mincinos, mai slab dotat intelectual; Iohannis – greoi si nepregatit

A fost și prima dezbatere televizată între cei doi prezidențiabili. Și, așa cum la pomul lăudat nu te duci cu sacul, confruntarea a fost departe de așteptările privitorilor. Per ansamblu a fost egalitate, cu toate că ambele tabere încearcă să-și asume victoria. Dacă ar fi să comparăm cu un meci de fotbal, a fost un 0-0 plictisitor, cu puțin faze pe poartă.

Moravita, singurul loc unde Ponta a castigat lejer alegerile pe colegiul lui Ghita Vama

Turul I al alegerilor prezidențiale a trecut, dându-l ca mare favorit pentru „retur” pe Victor Ponta. În Timiș, atât PSD-iștii, cât și ACL-iștii cu un ochi plâng, cu altul râd. Social-democrații râd cu ochiul îndreptat spre Vaslui și Teleorman, în timp ce ACL-iștii, cu ochiul spre Timișoara, Cluj sau Sibiu.

Chiar asa? Serviciile lui Traian, in filaj la Doamna lui Basescu

Gata, campania electorală e pe final, iar timpul până la deschiderea urnelor se măsoară în ore. Ultimele frământări de campanie au scos-o în față pe Elena Udrea, care își termină campania așa cum a început-o: cu scandal. Ceea ce nici propaganda bolșevică n-a făcut: unul cu șapte case îl acuză pe altul că are… șase case.

Balciul desertaciunilor sau din lumea celor care nu conteaza

Doar câteva zile ne mai despart de primul tur al alegerilor prezidențiale. Alegeri care, așa cum era anticipat, vor propulsa în turul II tandemul Victor Ponta – Klaus Iohannis. Pe buletinele de vot vor apărea însă și alte 12 nume, astfel ca tot poporul să aibă o ofertă generoasă, de unde alege. Ce motive i-au împins în cursă pe cei mai mulți dintre ei e mai greu de înțeles.

Si Ponta nu mai vine…

Chit că Ghiță Falcă nu mai e la putere, Aradul ne-a luat-o din nou înainte, ca pe vremea guvernării PDL. Adică, arădenii au putut să-și arate „dragostea nețărmurită” față de Victor Ponta, iar timișorenii, ba. Ai noștri au rămas doar cu „exercițiul” de la Oktoberfest, unde au arătat cu cât entuziasm ar fi fost primit Ponta la Timișoara. În ACL Lugoj miroase urât a trădare. Iar dacă nu-i trădare, e multă lehamite și prostie.

Dilemele PSD Timis: Avem un Ponta, cum procedam cu el?

Vine Ponta la Timișoara? Vine, ba nu vine, ba nu se știe. PSD-iștii timișeni au tare mare bătaie de cap cu o eventuală vizită electorală a lui Victor Ponta la Timișoara, de teama huiduielilor și a roșiilor aruncate în cap. La fel ca pe vremuri cu Iliescu. În schimb, cei de la PNL și PDL nu-și bat capul cu absolut nimic. Nici măcar cu campania electorală. Într-o mică vacanță primită de la DNA, Adam Crăciunescu a inspectat Pădurea Verde. Deocamdată fără drujbă…

Cum ajunge Visinel victima politica si ce pelerinaj a avut loc la fratii Cristescu

Țiganii i-au promis în scris Generalului „Izmană” Gabi Oprea că vor vota cu Ponta. Nu se spune ce vor primi în schimb, dar, de acum încolo, Vișineii și Cârpacii din Timișoara se vor putea da victime politice ale primarului liberal. De câteva zile la Hotel Timișoara se întâmplă un adevărat pelerinaj. Nu la moaște, ci la un un personaj extrem de viu. Vă mai amintiți de Matei Suciu? Nici nu vă imaginați ce mare sculă de campanie a ajuns în PSD Timiș!

Centura Timisoarei se face! Dar la Targu Jiu

În plină campanie electorală, PSD Timiș a primit un neașteptat „cadou”, chiar de la propriul guvern. E vorba de masterplanul pe transporturi, din care lipsește șoseaua de centură a Timișoarei. Vadim Tudor și-a tras la Timișoara un „boschetar” care să-l facă președinte. Și n-a trecut anul de când cerea să fie scuipat omul său din Timiș.

Ponta din „Nasparlet”

A fost un week-end cu doi candidați la președinție veniți în vizită electorală la Timișoara. Unul dintre ei, Monica Macovei, chiar și-a lansat campania aici, în timp ce al doilea, Klaus Iohannis, a fost plimbat de gazde prin fum de mici și hamsii. Va veni și Victor Ponta, căruia timișorenii abia așteaptă să-i „mulțumească” pentru că a tăiat din master-planul de transporturi centura de ocolire a municipiului.

Fernando de la Caransebes, agentul electoral al PSD

Așadar, a început campania electorală pentru prezidențiale și la modul oficial. În cursă s-au înscris nu mai puțin de 14 candidați, cei mai mulți având aceleași șanse să obțină măcar cinci procente, câte are Adolf Hitler să ia post-mortem Premiul Nobel pentru pace. Ce motive i-au împins în cursă pe cei mai mulți dintre ei habar n-am, dar aș putea bănui.

Top