Categories: Economic

Contracte de peste 60 de milioane de lei pentru dezvoltare regionala, semnate la Timisoara

La Timișoara au fost semnate, marți, trei contracte care vizează dezvoltarea regională a zonei de vest. Două dintre ele sunt pentru spitalul din Sebeș, respectiv un bloc de aproape 100 de apartamente din Deva. Cel de-al treilea, cu valoare de peste 12 milioane de euro, „merge” către Spitalul Județean din Timișoara, mai exact către modernizarea ambulatoriilor acestuia.

La semnarea contractelor au fost prezenți primarii din Deva și Sebeș, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, dar și reprezentantul ADR Vest, Sorin Maxim. Contractul privind reabilitarea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriilor Spitalului de Boli Cronice din Sebeș are o valoare de 2,298 milioane de lei, din care 1,6 milioane fonduri nerambursabile. Din 2015, spitalul va avea mai multe cabinete medicale și săli de tratamente modernizate și dotate cu echipamente. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de zece luni. Contractul care vizează reabilitarea energetică a blocului J de pe Bulevardul Maniu din Deva are o valoare de 1,7 milioane de lei, din care peste 980.000 fonduri nerambursabile. La finalul celor 12 luni prevăzute ca termen, vor fi reabilitate termic 91 de apartamente.

Suma cea mai mare va reveni însă pentru modernizarea ambulatoriilor de specialitate ale Spitalului Județean Timișoara. Acest proiect are o valoare de peste 56 milioane de lei, din care aproape 42 de milioane nerambursabili. Vor beneficia de modernizări cu echipamente medicale ambulatoriile de la Județean, Clinica de Chirurgie Plastică – Casa Austria, Clinica de Ortopedie și Traumatologie, Pediatrie – Clinica Bega, ORL copii/adulți – Clinica Bega și Obstetrică și Ginecologie – Clinica Bega. Prin acest proiect vor fi cumpărate, printre altele, trei echipamente medicale unice în regiunea Vest, respectiv ecograf, computer tomograf și RMN 3 Tesla. Lucrarea ar trebui să fie finalizată în 11 luni.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago