Categories: Politicieni

Robu, despre situatia lui Bojin: Vreau ca justitia sa-si faca treaba

Primarul Nicolae Robu, fost partener de alianță cu președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a reacționat, miercuri după-amiază, la evenimentele petrecute dis-de-dimineață în Timiș. Liberalul susține că așteaptă ca justiția să-și facă treaba și crede că acest demers judiciar „nu trebuie supus la prea multe comentarii în spaţiul politic”.

Miercuri dimineață, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a venit la serviciu însoțit de mascați. Au urmat percheziții și, după câteva ore, social-democratul a plecat spre București, pentru a fi audiat la sediul central al DNA, într-un dosar în care este suspectat de luare de mită și abuz în serviciu. Între timp, la DNA Timișoara urmează să fie audiați 17 primari din județ, dar și directori de servicii ale CJ și instituții deconcentrate, precum și fostul director al Muzeului Banatului. Primarul Nicolae Robu a reacționat la furtuna stârnită de ancheta DNA printr-un comunicat în care îndeamnă la moderație. „Consider intervenţia DNA la Consiliul Judeţean Timiş şi la mai multe primării din judeţul Timiş drept un demers judiciar ce nu trebuie supus la prea multe comentarii în spaţiul politic. Afirmăm cu toţii că ne dorim o justiţie independentă, un stat de drept în România, ei bine, lansez un apel, atunci, ca prin atitudinile noastre, ale celor cu diverse funcţii în sfera politică, să nu perturbăm actul de justiţie”, a transmis liberalul. „Este sarcina puterii judecătoreşti să-şi exercite prerogativele fără nicio influenţă, din partea nimănui (…) şi este obligaţia clasei politice (…) să lase justiţia să-şi vadă de treabă netulburată (…) îmi doresc să văd că faptul că justiţia dă semne de bună funcţionare în România, că va descuraja fărădelegile, va pune stavilă tentaţiilor de a fura, provocate de lăcomia ce se pare că domină o bună parte din semeni”, a mai scris Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago