Categories: Social

Camerele live de pe Banaterra ar putea deveni amintire

Camerele video cu transmisiune live de pe site-ul Banaterra ar putea dispărea! Amplasate în locuri importante din oraș, acestea oferă, non-stop, imagini „de acasă” pentru cei născuți în Timișoara, dar duși de viață prin toate colțurile lumii. Cea mai veche a fost însă demontată definitiv și nici restul nu se „simt” cu mult mai bine. Totul, din motive… meschine.

Camerele live de pe Banaterra ar putea deveni amintire în scurt timp, din motive care nu țin de cei implicați în acest proiect și care, numai ei știu cum, reușesc să-l țină încă în viață, în ciuda greutăților cu care se confruntă. Cea mai veche dintre camere a fost demontată, de altfel, de ceva timp. Este vorba despre cea de la Camera de de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, care oferea imagini din zona Fântânii cu Pești. Sunt încă funcționale camerele de la rectoratul UPT, cea din Piața Maria și cea de la Sala Olimpia, dar zilele acestora ar putea fi numărate.

Dușan Baiski, președintele Asociației Banaterra, explică. „Tehnicul IT de la Rectoratul Politehnicii Timișoara, după o serie de întreruperi în funcționarea camerei video, refuză să ne furnizeze noua adresă IP a acestei camere, fără a motiva de ce. Ca atare, nu vă mai putem oferi în timp real imagini și sunet din Piața Victoriei. Războiul între Primăria Timișoara și S.C. Florin Teodorescu a sărăcit Timișoara cu imaginile și sunetul on-line transmise de camera video Banaterra, cu vedere spre Fântâna Culturiștilor (…) a fost oprită apa din bazinul cu statui, astfel că, acum, imaginea e dezolantă fără jocul de apă și lumini colorate”, spune Baiski. Concluzia e tristă. „Considerăm că Timișoara nu mai dorește camere video cu scop turistic, ci are alte interese, drept pentru care camera video Banaterra disponibilă va fi probabil instalată într-un oraș din Caraș-Severin (…) Aceasta în contextul în care Asociația Banaterra sprijină lupta Timișoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană”, mai spune Dușan Baiski. Proiectul Banaterra – Enciclopedia Banatului gestionează nu mai puțin de 16 site-uri și îşi propune să (re)dea Banatului identitatea şi respectul pe care le merită în Uniunea Europeană a regiunilor. Pentru a supraviețui, nu se bazează decât pe sponsorizări și pe donații. Acestea se pot face aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

28 de minute ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

28 de minute ago

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

2 ore ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

2 ore ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

2 ore ago