Marian Vasile a „batut” CJ Timis in prima instanta!

Liberalul Marian Constantin Vasile a anunțat că a câștigat prima luptă în instanță cu instituția al cărei vicepreședinte a fost până în luna iunie 2014. Tribunalul Timiș i-a dat dreptate în procesul pe care l-a intentat Consiliului Județean Timiș, sentința pronunțată pe 21 ianuarie nefiind însă definitivă.


Marian Constantin Vasile a a fost schimbat din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș pe 6 iunie 2014, după o ședință cu scandal. Votul s-a desfășurat fără consilierii PNL şi PDL, care au ieşit din sală. Cei 20 de consilieri PSD, PC și PP-DD rămași la ședință au votat în unanimitate eliberarea din funcție a lui Vasile și înlocuirea sa cu Florian Zanfir, la vremea respectivă la PP-DD, trecut între timp la PSD. au trecut la vot. Încă de atunci, Marian Vasile a invocat vicii de procedură și a anunțat că va apela la instanță. „Demiterea mea s-a întâmplat producându-se un viciu de procedură. Fiind vorba de o şedinţă de plen extraordinară, niciun alt punct nu se poate introduce pe ordinea de zi. Erau două puncte: demiterea mea şi realegerea unui vicepreşedinte, dar la un moment dat şi-au dat seama că au o problemă cu comisia de validare a voturilor, pentru că noi, PDL şi PNL, părăsiserăm sala, iar Zanfir, candidat pentru vicepreşedinte, era acolo, deci nu putea să numere singur voturile. Regulamentul CJT spune clar că nu ai voie să adopţi un nou punct şi, în plus, pe o agendă deja aprobată nu te poţi întoarce să o adopţi din nou. Ca atare, este un viciu de procedură şi vom contesta în instanţă acest lucru”, spunea liberalul.

Președintele CJ, Titu Bojin, afirma, la vremea respectivă, că nu are emoții legate de demersurile liberalilor. „Marian Vasile poate să dea CJT, toţi pot să dea CJT în judecată dacă au vreo supărare din punctul de vedere al modului în care s-a făcut schimbarea. Mă îndoiesc că o să dea în judecată, pentru că dânsul e un băiat isteţ”, spunea Bojin. Vineri dimineață, Marian Constantin Vasile a anunțat că a câștigat primul „meci” în instanță. „În toate demersurile publice pe care le-am susţinut până acum am afirmat răspicat faptul că România are nevoie de lideri competenţi, oneşti şi curaţi, că legile şi regulile trebuie respectate. În această direcţie am acţionat şi atunci când am luat decizia de a contesta în instanţă hotărârea CJ prin care am fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al acestei instituţii. A fost un abuz pe care eu, din principiu, nu-l pot accepta. Acest demers ilegal a fost sancţionat pe 21 ianuarie de către Tribunalul Timiş, care mi-a dat dreptate. Există cale de atac, nefiind o decizie definitivă”, a spus liberalul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago