Categories: Administratie

Scandal de inceput de an la CJ Timis: Bojin si liberalii s-au contrat din nou

Consilierii județeni ai Timișului s-au întâlnit miercuri pentru prima ședință de plen din an. Aceștia nu au apucat nici măcar să aprobe ordinea de zi că deja au început să se certe. De vină pentru supărarea consilierelor au fost banii care ar trebui să ajungă la Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș. Desigur, protagoniștii discuțiilor în contradictoriu au fost liberalii și Titu Bojin.
Marian Vasile a luat cuvântul atunci când s-au citit proiectele de pe ordinea de zi și a cerut ca cele două puncte, care vizează cotizațiile către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, să fie scoase de pe ordinea de zi.
„Solicit amânarea punctelor 25 și 26 privind cotizațiile pentru asociațiile pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș pentru că nu am primit până la ora actuală documentele pe care le-am cerut. Dacă vreți putem să elaborăm subiectul dar nu cred că ar arăta prea bine situația. (…) Veți vedea că vorbim de un număr incredibil de angajați. Vorbim pentru această asociație de nouă angajați, doi contabili, un jurist, două persoane pe resurse umane. Eu cred că ar trebui să fim atenți. De ce să dăm 50.000? Eu m-am uitat la raportul de activitate și este foarte subțire”, a declarat Marian Vasile.
Acesta s-a plâns că nu știe cum ar putea să voteze un proiect fără să știe care este documentația din spatele acestuia. Totuși, președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, nu a avut prea mare înțelegere față de problema lui Marian Vasile: „Doriți să amânăm ședința pentru sfârșitul lunii februarie, iar toate asociațiile să poată să vină cu un raport?”, i-a răspuns Bojin.
De asemenea vicepreședintele Călin Dobra a luat cuvântul pentru a-i aminti lui Marian Vasile că fără finanțare cele două asociații nu pot funcționa. Comentariul acestuia l-a supărat la liberalul Liviu Cocean, care i-a cerut lui Bojin: „să nu ne mai arătați pisica, că vezi doamne nu mai funcționează o instituție”.
Într-un final amendamentul lui Marian Vasile nu a trecut, iar aleșii urmează să discute pe larg dacă vor da sume către cele două asociații.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago