Categories: Primăria Timişoara

Amenda pentru mizeria de la Uszoda, dar solutii de reabilitare nu sunt

Primăria și-a amintit că în centrul Timișoarei există, de ani buni, un focar de infecție de primă mărime. Este vorba despre fosta bază sportivă Uszoda, devenită „casă” pentru aurolaci. Aceasta este proprietatea Clubului Sportiv Școlar 1, care a fost amendat săptămâna trecută. Soluții pentru reabilitare nu sunt.

Baza Uszoda, fost important centru de natație al Timișoarei, este o ruină de mai mulți ani. Situată în Parcul Central, fosta bază sportivă este administrată, teoretic, de Clubului Sportiv Școlar nr. 1, aflat în subordinea Ministerului Educației. În realitate însă, este vorba despre 4.500 de metri pătrați de… mizerie în care își fac veacul doar boschetarii. De-a lungul timpului, promisiunile au fost mărețe. În 2007, CSS1 visa frumos la construirea unui bazin olimpic acoperit, cu peste 1.000 de locuri în tribune. Proiectul a fost evident abandonat.

Ca prin minune, în ultimele zile, primăria și-a amintit de acest spațiu și a luat la întrebări CSS1. „Am trimis Poliția Locală să-i amendeze pe proprietari, baza aparține Clubului Sportiv Școlar. Nu iertăm pe nimeni. Ei au chemat deținuții să se apuce de curățenie, au cerut să-i mai păsuim, dar nu am fost de acord. Nu este normal ca statul român să țină atâtea proprietăți și să nu le îngrijească, datorită poziției pe care o are guvernul vizavi de aceste proprietăți”, spune primarul Nicolae Robu. Acesta susține că municipalitatea a cerut ca baza sportivă să treacă măcar în administrarea sa, dacă nu în proprietate. „Am primit un răspuns generic, nu referitor la acest spațiu, în care ni se spune că solicitarile noastre, de trecere în proprietatea primăriei a unor proprietăți ale statului român vor fi luate în analiză după ce se vor primi avize de la diverse instituții ale statului. După doi ani, am primit un răspuns care ne spune că nu exista interes pentru rezolvarea problemei”, afirmă Robu.

CSS1 a fost amendat, săptămâna trecută, de Poliția Locală, cu 1.500 de lei. „Sancțiunea a fost dată pentru neîntreținerea bazei Uszoda, cu termen de efectuare a curățeniei în locația respectivă. Astfel de măsuri au mai fost luate și în trecut, fiind efectuate și acțiuni de verificare privind prezența persoanelor fără adăpost în incinta bazei”, spun reprezentanții Poliției Locale. Primarul Robu nu știe care este cuantumul amenzilor date de polițiștii locali pe această speță, dar admite că ar putea avea o vină în ceea ce privește delăsarea proprietarilor. „Nu știu ce s-a întâmplat înainte, dar știu că acum s-a dat o amendă în urma campaniei mele. Lipsa noastră de vehemență în relația cu proprietarii ar putea să fi dus la această situație”, a declarat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

3 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

7 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

10 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

10 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago